Afbeelding

Slachthuis Nijmegen naar RB Laarakker in Haps

Zakelijk 38 keer gelezen
CUIJK/HAPS | De gemeente Nijmegen heeft een akkoord bereikt met alle betrokken partijen over de verhuizing van Slachthuis Nijmegen naar Regionaal Bedrijvenpark Laarakker in Haps in de gemeente Cuijk. “We staan klaar om het bedrijf met open armen te ontvangen in onze agrofood cluster,” aldus wethouder Maarten Jilisen (VVD). Met de verhuizing is een bedrag gemoeid van ruim 25 miljoen. Ook blijven 460 banen behouden voor de regio.

[image=196974]

Naast deze gemeenten zijn diverse overheden, waaronder de provincies Gelderland en Noord-Brabant bij de onderhandelingen betrokken. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) fungeerde als procesbegeleider. Alle partijen zijn tevreden over het resultaat. Voor het slachthuis betekent de verhuizing dat er straks gewerkt wordt in een compleet nieuwe fabriek. Deze zal voorzien zijn van state-of-the-art technologie en voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid, innovatie en dierwelzijn. De werkgelegenheid van ruim 460 mensen blijft dankzij de verhuizing behouden voor de regio. De provincies Gelderland en Brabant hebben beide meegewerkt aan deze verhuizing waarbij weliswaar banen verhuizen van provincie, maar voor de regio behouden blijven.

Toezeggingen
Ook in Nijmegen is men blij met het bereikte akkoord. Het gebied Waalfront kan nu ontwikkeld worden, waardoor een fraaie wijk met ruim 1800 woningen aan het water zal ontstaan. Wethouder Bert Velthuis: “Het slachtbedrijf paste niet meer in een veranderde omgeving waarin de woonfunctie overheerst. De toezegging van de gemeente aan de betrokken bewoners en bedrijven is nu gestand gedaan.”

'Zeker spin-offs
“We zijn enorm blij dat het in goede samenwerking is gelukt om dit complexe proces af te ronden”, aldus directieleden Dominique en Kathelijne Hilckmann. “Het is een spannende periode geweest waarin we met twee gemeenten en twee provincies intensief hebben samengewerkt om tot een oplossing te komen. Voor al onze mensen is dit zeer goed nieuws! De werkgelegenheid in deze regio blijft behouden. Wij gaan ons nu volop richten op innovatie en ontwikkeling op het gebied van food, feed en pharma. Dat zal zeker spin-offs van nieuwe, innovatieve starters opleveren voor de regio.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant