Afbeelding

Gevaarlijke situaties Lavendelplein (UPDATE 3)

Opmerkelijk 102 keer gelezen
UDEN - Door snel handelen van de gemeente Uden werkt de verlichting op het Lavendelplein weer helemaal.

Dinsdag 16.40:

UDEN - De eerste lampen zijn inmiddels gemaakt door Enexis. "De bewoners hebben in ieder geval weer een beetje licht. Nog niet alles werkt, maar dat komt morgen. Voor het weekend doet de verlichting het weer", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Dinsdag 16.16

UDEN - De gemeente Uden spreekt van een vervelende situatie. "We hebben een tijdje een technische storing gehad in het meldingssysteem, vandaar dat de meldingen niet goed zijn doorgekomen. Super vervelend", zegt een woordvoerder van de gemeente Uden.

Er wordt inmiddels gewerkt aan een oplossing en die gaat er komen, nog voor het weekend. "Er wordt vandaag en morgen gekeken of het probleem makkelijk te verhelpen is, zo niet dan wordt er vrijdag noodverlichting geplaatst. Wij snappen volkomen dat dit geen prettige situatie is", aldus de gemeente.

Dinsdag 13.44:

UDEN - Het is al ruim een week pikdonker op het Lavendelplein nabij de Lavendelstraat in Uden. Buurtbewoners maken zich ernstige zorgen. “We hebben het al verschillende keren aan de gemeente laten weten, maar tot op heden is er niets meegedaan. Ik vind dat erg slordig”, aldus een van de buurtbewoners.

[image=312596]

Het uitblijven van een reactie van de gemeente Uden zorgt voor onrust in de buurt. De bewoners willen weten waar ze aan toe zijn. “Het levert gevaarlijke situaties op. Je ziet helemaal niets, vooral aan de ene kant van het plein is het echt erg gevaarlijk.” Daarnaast zijn bewoners bang dat de kans op inbraak wordt vergroot. “Je ziet alleen schimmen door de straat lopen. Het is lastig om voorbijgangers te identificeren. Bovendien weet je niet waar ze naartoe gaan. Er moet echt iets gebeuren”, laat een verontruste buurtbewoner weten.

Kapot
De bewoners aan het Lavendelplein weten niet precies hoe de verlichting kapot is gegaan. Er zijn onlangs graafwerkzaamheden geweest in de buurt. “Wellicht hebben ze toen een paar kabels geraakt.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant