Afbeelding

Subsidie voor 'starterscentrum' in Boxmeer

Zakelijk 94 keer gelezen
BOXMEER | De gemeente Boxmeer heeft tienduizend euro uitgetrokken om te onderzoeken of het mogelijk is om in het Boxmeerse centrum een 'starterscentrum' op te zetten. Dergelijke centra voor jonge, startende ondernemers zijn in Gelderland al een groot succes.

[image=295391]

Het college heeft vorig jaar een bezoek gebracht aan het Centrum Voor Jong Ondernemerschap (CVJO) in Nijmegen. Jonge, startende ondernemers kunnen in Nijmegen voor slechts 180 euro per maand een werkplek huren 'in een "broedplaats" voor startende ondernemers'. De provincie Gelderland kent inmiddels al zeven CVJO's. Het bezoek aan Nijmegen kreeg eerder dit jaar een vervolg met een brainstormsessie met onder andere enkele ondernemers, de Industriële Kring en Kamerlid Erik Ronnes. Daarin kwam onder andere een mogelijk 'starterscentrum' in Boxmeer aan bod. "Kort na die brainstormsessie hebben enkele jonge (potentiële) ondernemers zich gemeld bij de gemeente en enkele bij Koen Sieben (initiatiefnemer van CVJO Nijmegen, red.) die hebben aangegeven een bedrijf te willen starten dan wel de 'keukentafel te zijn ontgroeid' en op zoek te zijn naar een plek waar zij zouden kunnen ondernemen, elkaar inspireren en te kunnen leren", aldus het Boxmeerse college van B en W. "Zij stellen dat iets dergelijks niet beschikbaar is in het Land van Cuijk. Een bedrijfsverzamelgebouw voorziet niet in hun behoefte, het vraagt om meer, een 'plus'. Het merendeel van de ondernemers is aangesloten bij de Young Talent Group."

Subsidie
De gemeente Boxmeer heeft nu 10.000 euro subsidie in het vooruitzicht gesteld om startende ondernemers te begeleiden en overige kosten te betalen om een 'starterscentrum' te maken. Streven is om dit 'starterscentrum' te huisvesten in een leegstand pand in het centrum van Boxmeer. De huur moet laagdrempelig zijn, is een aanvullende eis van het college. "Daarnaast is behoefte aan begeleiding. Koen Sieben is door de ondernemers naar voren geschoven om hen te begeleiden bij de verdere uitwerking", aldus B en W.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant