Afbeelding

VHL zegt vertrouwen op in coalitie

Politiek 160 keer gelezen
ZEELAND - De Vereniging Herindelen Landerd (VHL) zegt het vertrouwen op in Progressief Landerd (PL), RPP & VVD. In de raadsvergadering van donderdag 9 juli diende VHL samen met de oppositie een motie in om tot een raadplegend referendum te komen. De andere coalitiepartners steunden dit niet.

[image=312594]

VHL geeft in een verklaring aan dat met een referendum voldaan wordt aan het democratische beginsel bij een zo’n zwaarwegend besluit als het opheffen van de gemeente Landerd. "In plaats van bijval voor onze democratische wens werd VHL afgeserveerd door haar coalitiepartners. Dit heeft onze fractie en achterban onaangenaam verrast." Maandagavond heeft de fractie en het bestuur van VHL unaniem besloten om het vertrouwen in de coalitie op te zeggen en om in overleg te gaan met CDA en DS'97. "Basis van het nieuwe coalitieakkoord moet zijn dat niet het bestuur van Landerd, maar de burgers Zeeland, Schaijk en Reek beslissen over hun toekomst."

Wethouder
Afgelopen vrijdag stapte de Landerdse wethouder Jos Roelofs. Hij was geen voorstander van een referendum, maar zag dat zijn partij daar wel voorstander van was.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant