Afbeelding

BillyBird opent nieuwe Kinderkermis

Zakelijk 183 keer gelezen
VOLKEL - BillyBird Park Hemelrijk heeft zondag 12 juli officieel de nieuwe kinderkermis geopend. Deze nieuwe speeltuin met een draaimolen, zweefmolen, kop en schotel carrousel, botsauto's en nog veel meer is geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar. Plezier, samen spelen en actief bezig zijn staan zoals altijd centraal. Wethouder René Peerenboom opende samen met de recreatieondernemers Ton en Gerrie Derks dit nieuwe gedeelte van het recreatiepark.

[image=312518]

Peerenboom benadrukte in zijn toespraak het belang van Hemelrijk voor de gemeente Uden. Hij sprak over de hechte band die de gemeente en het recreatiepark verbinden en loofde de ambities van de familie Derks om te blijven groeien en het park te blijven verbeteren. Ton Derks sprak tijdens de opening over vertrouwen. Vertrouwen in de toeleveranciers, de gemeente en het eigen personeel. “De afgelopen maanden is er door iedereen keihard gewerkt om tot dit resultaat te komen en dat is het fantastisch om te zien dat het er nu daadwerkelijk staat. Dit is een nieuwe stap in de ontwikkeling van ons park en als ik nu kijk naar het plezier dat kinderen hebben op de nieuwe attracties kan ik alleen maar voldaan zijn”, vertelde hij met een brede grijns. De opening had nog een extra feestelijk tintje voor de familie Derks omdat twee zonen een deel van de kermis ontworpen hebben.

[image=312520]

Eigen kracht
Na het doorknippen van de feestvlaggen door de wethouder vlogen de eerste kinderen meteen de nieuwe attracties op. Ze zijn zo ontworpen dat ze met eigen kracht te bedienen zijn en toch het plezier kunnen bieden van een echte kermisattractie. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich in dit nieuwe gedeelte van het park uitleven. Tevens is een groot gedeelte van de kermis overdekt, zodat er bij elk weertype gebruik van kan worden gemaakt.

[image=312519]

Speeltoestellen
Het besluit om de Kinderkermis geheel te vernieuwen is afgelopen november genomen. De oude schuur waar de kinderkermis stond was de oudste binnenspeeltuin van Nederland. Er hebben generaties in gespeeld en nu was de schuur toe aan vervanging. Het thema kermis moest opnieuw worden uitgevonden met betere, mooiere en grotere speeltoestellen. “Plezier, samen spelen en actief bezig zijn, staan altijd centraal bij onze attracties. De uitdaging was nu om het thema kermis te verweven met deze pijlers”, aldus eigenaar Ton Derks. Het resultaat mag er zijn. Vanaf nu is het nieuwe gedeelte van het park open voor de bezoekers van Hemelrijk.

[image=312521]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant