Afbeelding

Landerd ligt op schema voor herindeling, toch?

Politiek 46 keer gelezen
SCHAIJK | De gemeente Landerd lijkt op schema te liggen voor een herindeling met Uden en Bernheze in een nieuwe Maashorstgemeente per 2019.

[image=311884]

De drie informatiebijeenkomsten in Zeeland, Reek en Schaijk maakten vooral duidelijk dat het de meeste inwoners nauwelijks iets interesseert dan wel dat zij vrede hebben met een gemeentelijke fusie. In Schaijk, waar maandag de bijeenkomst plaatsvond, klonk het meeste gemor. Ruim 200 belangstellenden, waaronder andermaal veel lokale politici, hoorden de woorden van burgemeester Marnix Bakermans en het Landerdse college aan. "Lokale opstanden leiden mogelijkerwijs tot andere besluiten", zei Bakermans drie weken geleden. Het volksoproer bleef echter uit. In Reek, in Zeeland maar eigenlijk ook in Schaijk.
Wel wilden vele aanwezigen in De Phoenix weten waarom er - in Schaijk - geen referendum (voor samengaan met Oss) komt. "Een referendum is niet nodig. We hebben vorig jaar verkiezingen gehad in Landerd, waarbij zeventien gemeenteraadsleden zijn gekozen. Zij nemen de beslissingen", antwoordde wethouder Moritz Böhmer stellig.
Gemeentesecretaris Jan Lenssen liet aanvullend weten 'dat bewoners betrokken zullen worden in het proces via workshops en informatieavonden'. De gemeenteraad van Landerd spreekt zich morgen (donderdag) definitief uit over de herindeling.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant