Afbeelding

Sint Caeciliakoor Uden er even tussenuit

Muziek 98 keer gelezen
UDEN - Het Sint Caeciliakoor Uden is toe aan een verdiende vakantie. "Het was een welbewogen seizoen met vele hoogtepunten", vertelt dirigent Marcus de Haard. "En, deze zijn nog niet voorbij."

[image=312147]

Na alle kerstvoorbereidingen aan het begin van het seizoen, stonden aansluitend een aantal Tv-uitzendingen gepland. "Dit heeft extra inspanning gevergd voor zowel koor, dirigent en organist, maar het resultaat was ernaar. Het waren tot dusverre prachtige en plezierige uitvoeringen waar de buitenwereld veel waardering voor uitsprak. Alle vieringen tot dusverre waren verschillend, en in het oog springend waren de paaswake en het motet “Domine deus” van Ludo Claessen in de uitzending erna, waarbij tevens een paukenist meespeelde bij de vaste gezangen."
Komend seizoen staan nog meer uitdagingen gepland. Naast de nog resterende Tv-uitzendingen in dit jaar, zal een samenwerkingsproject met het bevriende Caeciliakoor Elst worden aangegaan waarin de Missa Mundi van Johann Lambert wordt uitgevoerd, aangevuld met trompetten, trombones en pauken. Ook voor 2016 zijn al projecten in voorbereiding, zoals o.a. de uitvoering van Mozarts Krönungsmesse en het zingen in de Sint Janskathedraal.
"De afgelopen periode hebben 6 nieuwe leden zich aangemeld. Maar er is nog plaats voor meer! Wil je ook meedoen? De repetities zijn op dinsdagavond van 19.45u – 22u. in het parochiecentrum van Uden (1e etage). Je zult er met open armen worden ontvangen. Schroom niet en kom vrijblijvend kennismaken."

De eerste repetitie na de zomer is op 25 augustus. Voor aanmelding, vragen of inlichtingen: Voorzitter Alfons van den Berg T. 06 39861481 E. of dirigent Marcus de Haard T. 06 57 208 908 E. .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant