Afbeelding

D&W Process Technology houdt open dag

Zakelijk 387 keer gelezen
UDEN | Potjes appelmoes, verse fruitsappen en diverse sauzen – vaak heeft D&W Process Technology er een bijdrage aan geleverd. Hoe? Ontdek dat tijdens de open dag ter ere van haar 15 jarig bestaan op vrijdag 10 juli van 13.00 tot 17.00 uur. Leon en Sjoerd van de Donk vertellen meer over hun bedrijf.

Door Patricia de Ryck

[image=311977]

Leon van de Donk – die ervaring heeft opgedaan bij Campina en APV – is vijftien jaar geleden met D&W Process Technology gestart. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bedenken, ontwerpen, bouwen en onderhouden van klantspecifieke procesinstallaties en -lijnen met name binnen de voedingsmiddelenindustrie. In eerste instantie werkte hij vanuit Veghel, maar in 2004 komt hij naar Uden. Daar bouwen ze aan de Rietdekkerstraat een nieuw bedrijfspand, waar ze sinds 2013 actief zijn.

Totaaloplosser
D&W Process Technology is een echte totaaloplosser. “Dat betekent dat wij binnen de procestechnologie een gepast antwoord hebben of bedenken op vrijwel iedere uitdaging. We zijn graag zo vroeg mogelijk betrokken, zodat we een project van begin tot het eind kunnen aanpakken. We beschikken over de capaciteiten om innovatieve oplossingen te bedenken, bouwen en onderhouden. Door deze ‘cradle-to-grave-aanpak’ kunnen we onze kennis op alle fronten integraal gebruiken. Zo maken we oplossingen die voldoen aan de wens van de klant, waarbij we rekening houden met vrijwel alle eisen die aan een ontwerp of product kunnen worden gesteld”, legt Leon uit.
Zijn zoon Sjoerd, die sinds 2013 meewerkt, benadrukt de klantgerichte werkwijze van D&W Process Technology. “Waar grote bedrijven een technische afdeling hebben, bieden wij kleinere MKB’ers de mogelijkheid om hiervoor met ons samen te werken. Wij zijn graag betrokken bij de klant en zijn product. Wij hebben immers de technologische en proces kennis, zij weten als geen ander wat nodig is om tot een goed product te komen. Daarbij hebben wij, door onze ervaring, een goed totaaloverzicht bij projecten. Door nauw samen te werken met onze klanten kunnen wij ze in een vroeg stadium uitstekend adviseren en duidelijk maken waarmee ze rekening moeten houden. Zo proberen we verassingen uit te sluiten en keer op keer een win-win situatie te creëren.”
Het bedrijf weet zich met verschillende innovaties te onderscheiden, zoals de CIP (Cleaning-In-Place) en SIP (Sterilizing-In-Place) installaties. Sjoerd: “Dankzij deze technologie hoeft een installatie niet meer te worden gedemonteerd om ‘m te reinigen. We zijn volledig op de hoogte van de eisen die organisaties als IFS en BRC aan bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie stellen. Dit resulteert in doordachte en bewezen technieken, waarmee onze klanten voldoen aan de laatste standaarden op het gebied van hygiëne én hun reinigingskosten omlaag brengen.”

[image=311976]

Transparant
Transparantie is één van de kernwaarden van het bedrijf. Leon: “Wij houden niet van vaagheid. Een eerlijke leverancier heeft niets te verbergen. Daarom zijn wij zo duidelijk mogelijk over wat we doen en waarom we dat doen. Wil de klant langskomen om te zien hoe het project ervoor staat? Geen probleem. De deur staat altijd open. Om de klant zo min mogelijk tot overlast te zijn, bouwen wij namelijk alle installaties volledig in eigen huis. Vervolgens transporteren we het en installeren we alles ter plekke, zodat de installatie meteen in gebruik genomen kan worden.”
Op dit moment werkt D&W Process Technology met twaalf vaste medewerkers. Sjoerd legt uit: “Als het voor bepaalde projecten nodig is, huren we mensen in. We kiezen dan altijd voor mensen waar we al jaren mee samen werken.” Met zijn toetreding tot het bedrijf, wordt de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd. “Dat is niet alleen belangrijk voor onze klanten, maar zeker ook voor ons personeel”, legt zijn trotse vader uit.

Indrukwekkend portfolio
Het Udense bedrijf heeft in de afgelopen vijftien jaar een indrukwekkend portfolio opgebouwd, waarbij ook diverse installaties in het buitenland zijn geïnstalleerd. “We hebben projecten in Rusland, Frankrijk, Spanje, Italië en zelfs Australië gedaan. In de meeste gevallen gaat het om Nederlandse bedrijven met vestigingen in het buitenland”, aldus Leon.
Twee projecten springen er uit. Sjoerd vertelt: “We hebben in samenwerking met de Wageningen University & Research Centre (WUR) een installatie ontwikkeld om de houdbaarheid van verse sappen te verlengen voor sapproducent Hoogesteger. Dankzij deze conserveringstechnologie is de houdbaarheid van acht tot negen naar achttien dagen gestegen. Smaak en aroma’s blijven de gehele tijd behouden. Dat was noodzakelijk voor export naar Duitsland.”
Een ander project waar ze erg trots op zijn, is de realisatie van het volledige productieproces van fruitsappenfabriek Vitazon in Venlo. “Van het verwerken van het fruit tot het afvullen van de flesjes en van engineering tot het uitvoeren van onderhoud; we hebben het allemaal geregeld.”

[image=311978]

Open dag
Op vrijdag 10 juli organiseert D&W Process Technology een open dag ter ere van haar 15 jarig bestaan. Van 13.00 tot 17.00 uur zijn de deuren geopend voor publiek. Sjoerd licht alvast een tipje van de sluier op. “Op dit moment hebben we een aantal projecten in onze werkplaats staan. Enkele kleinere test installaties zullen ook echt in gebruik zijn op dat moment, zodat ieder kan aanschouwen wat we nu precies ontwikkelen. Daarnaast vertellen we graag over wat we allemaal doen. Ieder die dit leest en denkt ‘dat is interessant’, is van harte welkom.”
Meer informatie: D&W Process Technology, Rietdekkerstraat 6, 5405 AX Uden, tel. (0413) 246121 of
http://www.dwpt.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant