Afbeelding

Voorjaarsnota 2015 unaniem aangenomen

Politiek 59 keer gelezen
SINT ANTHONIS | Tijdens de donderdag gehouden laatste raadsvergadering voor het zomerreces heeft de gemeenteraad van Sint Anthonis de Voorjaarsnota 2015 unaniem aangenomen.

Zowel de coalitiepartijen SAN en CDA als oppositiepartij VVD maakten een aantal kanttekeningen en kwamen met vragen. Besloten werd om de opmerkingen en reacties van de portefeuillehouders mee te nemen naar de Begroting voor 2016. Zeker is dat er na een periode van stevig bezuinigen in de nieuwe begroting weer ‘enige lucht’ zal zijn om nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten. Dit hangt ook samen met de solide financiële situatie van de gemeente, die bleek uit de jaarstukken van 2014. Ook deze werden door de gemeenteraad unaniem aanvaard.

[image=311968]

Vrijwillgersacademie
Een motie die het CDA, mede namens collega-raadslid Jan Suijkerbuijk door Marianne Bruijsten ingebracht tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota, haalde het met de stemmen van de voltallige coalitie. De Christendemocraten vragen het college om te onderzoeken of er draagvlak is om in het Land van Cuijk een Vrijwilligersacademie/beursvloer te organiseren, naar het voorbeeld van de gemeente Den Bosch,. Vrijwilliger krijgen via zo’n academie of beursvloer de mogelijkheid tot het volgen van inspirerende cursussen en trainingen. Wethouder Roos Aben (SAN) stelde dat de motie goed aansluit bij het coalitieprogramma. Ze vindt wel dat bij de peiling van de behoefte aan een dergelijke academie ook de mening van de vrijwilligers moet worden betrokken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant