Afbeelding

Haarmode Fritz opent op bekende locatie

Zakelijk 1.835 keer gelezen
UDEN | Kapper Frits van de Water (47) is weer terug waar hij tot vier jaar geleden nog mede-eigenaar was. Het pand aan de Prior van Milstraat waar vroeger nog ooit De Schoenenreus in zat, is opnieuw ingericht en klaar om de klanten te ontvangen. Ook Beauty Center Jacqueline is er nog steeds, zodat alles weer bij het oude is. Alleen de naam is veranderd in Haarmode Fritz.

[image=311887]

Haarmode Van de Water in Uden, Eindhoven en Oss maakte na een faillissement in maart een doorstart. De keten werd vervolgens overgenomen door Patrick Janssen . De Udense zaak is inmiddels verhuisd naar een ander pand in Uden en Frits van de Water keerde terug in het pand aan de Prior van Milstraat dat nog steeds zijn eigendom is. Frits heeft nu twee salons, een in Heesch en nu dus ook weer een in Uden. In het pand recht tegenover het ouderlijk huis. “Deze locatie is heel bekend en mensen kunnen parkeren op eigen terrein. We hebben alles onder een dak; kapsalon, pedicure, manicure, schoonheidssalon.” En achterin de loods is een sportschool gevestigd van personel trainer Alex Huffmeijer. Jacqueline heeft in hetzelfde pand haar eigen schoonheidscenter. “De samenwerking met de kapsalon maakt het werk extra levendig. Met gala’s of bruiloften bijvoorbeeld zijn we helemaal op elkaar ingespeeld.”
Frits van de Water heeft de zaak totaal opnieuw ingericht . Ook enkele bekende gezichten zijn meegegaan. “We kunnen lekker in onze eigen stijl opnieuw beginnen. De sfeer in de salon is gezellig en huiselijk met een koffietafel midden in de zaak. De mensen voelen zich hier op hun gemak.”

[image=311888]

Aanvankelijk wilde Frits van de Water etaleur worden maar hij kon niet op de juiste opleiding komen. Toen koos hij voor het kappersvak. Vreemd was dat niet, want zijn vader, Tonny van de Water begon met de kapperswinkels die zijn zoon en twee dochters in 1995 overnamen. Frits van de Water stapte in 1985 in het kappersvak. Via allerlei omzwervingen die begonnen met de militaire dienstplicht, reizen door Australië, Indonesië en Amerika kwam Frits in 1995 terug in Nederland. De jaren verstreken en de zaken gingen goed. Een van de specialismen is het haarwerk geworden, bijvoorbeeld voor mensen die door ziekte of erfelijke aandoening een pruik nodig hebben .Haarmode Fritz gaat daar gewoon mee verder en is erkend leverancier. Frits van de Water zorgt dat zijn medewerkers goed zijn opgeleid. In de Udense zaak zijn dat er acht. “Je kunt als kapper je artistieke, creatieve kwaliteiten kwijt. Je gevoel er in leggen. Ik doe dat de laatste jaar niet alleen in mijn kapsalon, maar ook in mijn schilderwerk. Ik volg de klassieke schildersopleiding op de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk en ben daar bijna klaar. Naast het volgen van kunstgeschiedenis, schilder ik zelf dus ook veel. Ik vind het fijn om me niet alleen in mijn vak maar ook persoonlijk te ontplooien .” Het team van haarmode Fritz ziet er naar uit om veel mensen in de zaak in Uden te mogen begroten. De zaak is zes dagen geopend en ook op de vrijdagse koopavond .

www.haarmodefritz.nl
Prior van Milstraat 129
0413-288946
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant