Afbeelding

Winnaars UC Junior Architectprijs

Onderwijs 120 keer gelezen
UDEN | Robin van Leuken, Twan Huizinga, Bram Huvenaars en Tim van Doorn, allen leerlingen uit de techniekklas (tec-klas) van het Udens College sector vmbo zijn uitgeroepen tot de winnaars van het Udens College Junior Architect Prijs 2015. Dit jaar hebben alle 80 leerlingen van de techniek-klassen meegedaan aan de wedstrijd. De opdracht was om het winkel- en appartementencomplex Promenade in Uden met het 3D-tekenprogramma Sketch up te tekenen.

[image=311335]

De jury, die bestond uit een aantal techniek/ technologie docenten en twee leden van Bonnemayer Architecten was onder de indruk van het resultaat. De vier leerlingen kregen hun prijzen uit handen van Jan Bonnemayer.
Robin van Leuken uit klas T1g-tec werd eerste, Twan Huizinga uit T1f-tec werd tweede en Bram Huvenaars en Tim van Doorn, beiden uit T2f-tec, mochten de derde plaats delen. De leerlingen hebben de afgelopen twee maanden met veel enthousiasme aan het project gewerkt.

Extraatje
Techniek is leuk en belangrijk, dat vindt Robin van Leuken ook: “Het promenade project van de Udens College Junior Architect Prijs 2015 was best leuk om te doen. Er was best veel concurrentie, alle 80 tec-klas leerlingen deden daar aan mee, maar sommigen hadden er geen zin meer in. Dus was het niet moeilijk om hoger te scoren. We gingen naar Bonnemayer Architecten, die het gebouw hebben ontworpen, voor de prijsuitreiking. De architecten hebben ons een rondleiding gegeven en lieten zien hoe zij het project hebben aangepakt. Daarna gingen we bij La Place lunchen, want onze meester vond dat wij dat hadden verdiend. Dat was een leuke verrassing. Dat ik won was eigenlijk ook geen wonder want ik had er meer dan 30 uur vrije tijd in zitten, maar ik deed het niet voor de winst, want ik vind het gewoon leuk om te doen. En dat je dan nog eerste wordt is gewoon een leuk extraatje. “

Trots
Niels Peters, van Bonnemayer Architecten, was onder de indruk: “Voor het ontwerpen van gebouwen is het visualiseren van ideeën met modeleerprogramma's als sketch up onontbeerlijk. Opdrachtgevers krijgen hierdoor al snel een heel reëel beeld van het ontwerp. Het kunnen werken met dit soort programma's is dus heel belangrijk. Heel goed dat er door het Udens College aandacht aan wordt besteed. We zijn super trots dat de leerlingen voor hun junior architect contest Promenade in Uden als ontwerp hebben gekozen om te gaan modelleren. Het resultaat is in één woord verbluffend. Mooie modellen, in kleur, verhoudingen en opbouw. En bij navraag bleken ook de leerlingen het initiatief van hun docent erg te kunnen waarderen. Een initiatief dat zorgt voor een mooie brug tussen studie en praktijk met als resultaat mogelijk nieuw enthousiaste toekomstige ontwerpers of bouwers.”

Talenten
Mustafa Angay van het Udens College: “Het doel van de Techniekwedstrijd is om leerlingen te interesseren voor techniek. Leerlingen leren wat er allemaal komt kijken bij het bouwen en tekenen van gebouwen. Sommige leerlingen haken snel af en komen niet zo ver, maar de leerlingen die wel doorzetten weten wat ze leuk vinden en dus waar ze goed in zijn; zo kunnen ze hun talenten verder ontwikkelen. Leerlingen willen uitgedaagd worden. Ze kunnen echt meer dan we vaak denken, geef ze de ruimte en ze stellen je niet teleur.”
[image=311335]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant