Afbeelding

Twee dagen 'Kunst in de tuin'

Kunst en cultuur 361 keer gelezen
UDEN | Nico Rovers en Lia van den Broek zetten zaterdag 4 juli en zondag 5 juli van 11.00 uur tot 17.00 uur hun tuin aan de Hulstheuvel 11 in Uden voor het tweede jaar vol kunstwerken. Dit jaar zijn werken te zien van Ad Claassen, Hannie Verbrugge-Pennings, Antoinette Dietz en Hennie van den Hurk.

[image=310832]

Ad Claassen werkt al enkele jaren met steen. “Het liefst werk ik met serpetijn omdat daar een grote diversiteit in zit van zachte tot harde steen. Ik maak wat in me opkomt zowel figuratief als abstract. Maar de vorm van de steen is voor mij bepalend. Inspiratiebronnen zijn voor mij soms hele kleine dingen, zoals een afgekloven soepschenkel die ik bij mijn moeder in de tuin vind. Wanneer bij mij de mooie kleuren uit de steen te voorschijn komen is voor mij het beeld compleet.”
Hanny Verbrugge- Pennings schildert al dertig jaar. “Na diverse cursussen oner meer bij Pieter Breughel ben ik in 2013 afgestudeerd aan de Nieuwe Akademie in Utrecht.Ik haal mijn inspiratie uit alledaagse dingen en mensen. Hun houding, blik en uitstraling leg ik vast op doek. Op een abstracte, expressieve manier geef ik de uitdrukking van mensen weer. Het kleurgebruik varieert van pasteltinten tot felle kleuren passend bij het beeld dat ik maak. Ik geef workshops en schilderlessen. Ook werk ik in opdracht.”
Antoinette Dietz is begonnen met kunstwerken te maken van klei. “Na enkele jaren ben ik overgestapt richting beeldhouwen. In Arendonk (Belgie) heb ik deze manier van kunst verder ontwikkeld. Ook een cursus brons gieten en een workshop raku stoken is op mijn pad gekomen.Vier jaar geleden heb ik enkele cursussen glasfusing gevolgd.Daarmee is mijn liefde voor glas begonnen. Ondertussen heb ik nog workshops gevolgd bij Aterna inUtrecht en ben daar ook in de leer geweest. Je noemt de kunst ovengevormd glas omdat je glaskunst maakt in het platte vlak. Het is hartstikke leuk om te doen en je wordt er blij van.”
Hennie van den Hurk tekende als kind al graag en had interesse in de natuur. “In mijn studietijd ben ik begonnen met fotograferen van gebouwen en de bebouwde omgeving, maar ook van de natuur. Eind jaren ‘90 groeide mijn interesse in keramiek. Cursussen en workshops in keramiek zijn de basis geweest van mijn huidige kennis. Mijn inspiratie vind ik in de natuur, ruimtelijke vorm en bebouwde omgeving. Mijn keramiek wordt hoofdzakelijk met de hand opgebouwd.De kunstwerken worden steeds voorzien van nieuwe afwerkingen, meestal diverse malen gestookt in de oven.”

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken: De koffie staat klaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant