Afbeelding

Grote brand in basisschool De Brink

112 77 keer gelezen
UDEN - Basisschool De Brink aan Hoogzoggel in Uden staat in lichterlaaie. Er staan meerdere lokalen in brand. De politie heeft het plein ontruimd. Ook enkele bewoners hebben hun huizen moeten verlaten.

[image=296402]

Er wordt gemeld dat er ruim twintig woningen zijn ontruimd. In ieder geval is een naastgelegen appartementencomplex door de brandweer leeggehaald. De openbare basisschool grenst aan de katholieke basisschool Jan Bluyssen. Het is onduidelijk of ook deze school door de brand is getroffen. De publieke belangstelling is erg groot. Inmiddels heeft de politie de wijde omgeving rond de brandhaard afgezet. De brandweer probeert met man en macht het vuur te doven.
Volgens een buurtbewoner zou de brand opzettelijk zijn veroorzaakt met behulp van vuurwerk dat tegen de ramen was geplakt. Volgens de man is jeugd daar al de hele middag mee bezig geweest. De politie zou verschillende getuigen voor verhoor mee hebben genomen naar het politiebureau.
Burgemeester Henk Hellegers is ter plaatse om de situatie in ogenschouw te nemen. Er zijn volgens hem veel ouders, kinderen en leerkrachten ter plaatse die erg aangeslagen zijn.

[image=296399]

[image=296400]

[image=296403]

[image=296404]

[image=296401]

[youtube=tHaUiV_l1ac]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant