Afbeelding

Eerbetoon aan Pearl Jam en Foo Fighters

Muziek 48 keer gelezen
UDEN - Liefhebbers van alternatieve rock komen opnieuw aan hun trekken, op zaterdag 27 december. Die avond brengen Black Pearl en Best of Foo in De Pul odes aan hun respectievelijke helden: Pearl Jam en Foo Fighters. Het wordt een herhaling van de buitengewoon succesvolle avond, een jaar geleden. Voor een volle zaal ging toen het dak eraf en moest er zelfs bier bij de buren gehaald worden. Twee bands die beide hun wortels in de grunge hebben, krijgen een eerbetoon door twee ijzersterke tributes.

[image=296074]

Pearl Jam kwam begin jaren ’90 opzetten vanuit Seattle. Dankzij energieke liveshows is de band uitgegroeid tot één van de betere rockacts. Pearl Jam bracht eind vorig jaar een geprezen album uit en weet het publiek in alle grote zalen en festivals over de hele wereld aan zich te binden.
Black Pearl is een vijfmansformatie uit de regio Boekel. Met Toon vd Heuvel op zang, Jim vd Burgt bas, Koen Jonkers drums, Jos de Groot en Arie Rijbroek op de gitaren. Geen look-alikes maar des te meer sound-alikes, die hun voorbeelden eigenzinnig en overtuigend weten te benaderen.
Volgens VPRO’s 3voor12 lijkt het coveren van Foo Fighters op het eerste gezicht een onmogelijke taak. Maar na een dampende avond concludeert het alom gewaardeerde platform voor alternatieve popmuziek: “Best of Foo beschikt wel degelijk over de muzikale power die de ‘Foos’ ook uitstralen.”
VPRO’s 3voor12 roemt de ‘strakke sound’ van Best of Foo, “die zichtbaar plezier heeft en als een eenheid zijn setlist afwerkt. Even weet je weer over wat voor ongelofelijk hitbestand de band beschikt.” Natuurlijk zijn straks in De Pul ook nummers van het splinternieuwe album te horen. Eerder was Best of Foo te zien op de Zwarte Cross. De band hoort ook bij de eerste namen die zijn gepresenteerd voor Paaspop 2015.

Kaarten
Beide bands spelen een set van anderhalf uur. Black Pearl start om 21.00 uur. Zaal open om 19.30 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop € 10,- (avondkassa € 15,-) en zijn verkrijgbaar via www.livepul.com. Liefhebbers kunnen ook met een bus mee naar De Pul en terug. Black Pearl organiseert een busrit vanuit Gemert via Boekel naar Uden en weer terug. Alle info daarover kun je vinden op www.blackpearl-tribute.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant