Afbeelding

Volop leven in kerststal Kinderboerderij

Algemeen 45 keer gelezen
UDEN- Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is het gelukt om op de kinderboerderij weer een mooie kerststal te bouwen, omringd met levende dieren zoals ezels, schapen, geiten en konijntjes. kinderen van Visio, een school voor slechtziende en blinde kinderen uit Grave hebben de stal al bezocht.

[image=296048]

De kerststal was speciaal voor hen geopend. De kinderen mochten overal komen, alles vragen, naar vermogen bekijken en alles betasten. Een heel bijzonder bezoekje. Mede ook doordat de leerlingen van het Fioretti College uit Veghel, die stage lopen op de kinderboerderij, de kinderen zeer enthousiast begeleiden.
Op tweede kerstdag is de kinderboerderij geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Dan komt de kerststal tot leven met ieder uur een echte Jozef en Maria met een echt kindje Jezus. Dit jaar zijn er zoveel aanmeldingen dat er de hele dag echte kerstkindjes in de stal aanwezig zijn.
Verspreid over de boerderij in konijnen- en caviahokken, volières en op diverse andere verrassende plekken bevinden zich kerstgroepen en kerststalletjes, in alle soorten en maten. Kinderen kunnen een briefje inleveren en wie het juiste aantal heeft ingevuld krijgt een verrassing.
In de wensboom kan iedereen een kerstwens hangen. Er wordt erwtensoep, glühwein en warme chocomel verkocht. De herder waakt over zijn schaapjes en zorgt voor warmte met een houtvuur. Een wonderschone engel zweeft rond en deelt iets lekkers uit. De kerststal is te bezichtigen tot en met 5 januari tijdens de reguliere openingstijden (ma-vr: 11.00-16.30 en op za en zo: 13.30 tot 16.30 uur) en tweede kerstdag van 11.00 tot 17.00.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant