Afbeelding

Halfords ondernemers maken herstart

Zakelijk 59 keer gelezen
UDEN/OSS - De franchisenemers van Halfords, waaronder de vestigingen in Uden en Oss maken een herstart met de winkelketen. Ze hebben vooralsnog 17 winkels uit de failliete boedel overgenomen en van 9 overige filialen de voorraden. Partijen zijn nog in gesprek over de verkoop van nog 14 verkooppunten.

[image=294642]

De curatoren, hebben daarover overeenstemming bereikt. De franchisers, die al 28 winkels hadden, gaven al snel na het faillissement aan dat ze het liefst verder wilden met de Halfords-naam en er misschien winkels bij wilden kopen.
Daarnaast hebben de franchisenemers onderdelen van het hoofdkantoor gekocht om vanuit een sterk afgeslankte centrale organisatie de franchiseketen aan te sturen. Naar verwachting zal de nieuwe organisatie werkgelegenheid bieden aan circa 75 tot 100 voormalige Halfords- medewerkers.

Optelsom
Als verdere onderhandelingen goed verlopen, kan de nieuwe Halfords-organisatie uitgroeien van 45 winkels nu naar bijna 60 winkels. Naar verwachting zal daar medio januari 2015 meer duidelijkheid over komen.
Ruud de Koning van de Halfords-Uden heeft er zelf niet veel twijfels over. “Als ik de optelsom maak - oud-werknemers hebben zich gemeld voor een winkel en een andere partij wil door met vijf winkels - moet dat wel lukken.”
Halfords hoeft zich daardoor niet meer aan te sluiten bij een inkoopcombinatie, zoals de bedoeling was. “Met zestig winkels hebben we wel de kracht om rechtstreeks met leveranciers te onderhandelen.”
Het is volgens de woordvoerder van Halfords Nederland nog niet bekend wanneer de overgenomen winkels weer open zullen gaan. “Dat zal per winkel verschillen. Er moeten bijvoorbeeld nog mensen worden aangenomen.”

Champagne
Een belangrijk onderdeel van de onderhandelingen was volgens hem de overname van de bedrijfsnaam. “De naamsbekendheid van Halfords is ruim 90%. De franchisenemers wisten dit ook.”
In de markt is met blijdschap op de doorstart gereageerd, zegt Halfords-ondernemer Ruud de Koning uit Uden. “De eerste leveranciers hebben al grote flessen champagne laten bezorgen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant