Afbeelding

Bundeling krachten voor kerstgedachte

Algemeen 145 keer gelezen
VEGHEL – Kerst is één van de mooiste feesten van het jaar: warmte, gezelligheid, samen zijn, samen eten. Logisch dat bij uitstek rond deze tijd initiatieven ontstaan om zo veel mogelijk mensen bij het feest te betrekken. Dat gebeurt op landelijk niveau, maar ook plaatselijk, zoals door de Voedselbank en het Diaconie. “Maar heel bijzonder is ook dat veel lokale ondernemers een steentje bijdragen,” voegt Esther de Bie van Vivaan aan het rijtje toe.

[image=296027]

Esther de Bie is ouderenadviseur bij Vivaan. Omstreeks deze tijd wordt zij met regelmaat benaderd om mee te denken over acties. In Stadskrant Veghel vertelt ze: “Er gebeuren veel leuke dingen. En ons wordt dan gevraagd wie het fijn zouden vinden om mee te doen. Zo hebben onlangs leerlingen van het Fioretti College voor een groot aantal ouderen een lekkere lunch bereid.” Afgelopen maandag bracht De Bie ruim 40 mensen bijeen bij Brownies en Downies, in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. Jumbo Supermarkten leverde de ingrediënten voor het feestmaal. Chefkok en mede-eigenaar Teun Horck van Brownies en Downies stelde zijn restaurant en kookkunsten ter beschikking. De Bie: “En na afloop krijgen bezoekers nog een bloemetje mee naar huis van Dick van Schie. Het is mooi om te zien hoe Veghelse bedrijven dit oppakken.”

Samenzijn
Eerder deze maand bereidden Zonnebloemvrijwilligers in de Peppelhof in Veghel een luxe driegangendiner voor een aantal mensen met een lichamelijke beperking. Ook dit diner werd mede mogelijk gemaakt door Jumbo. Voorzitter van de plaatselijke afdeling Hanneke van Rooij is blij met het initiatief: “Het gaat niet eens zozeer om het eten, maar vooral om het samenzijn: eten smaakt nu eenmaal lekkerder als er je er samen van kunt genieten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant