Afbeelding

Eendracht'30 wendt schipbreuk af

Voetbal 18 keer gelezen
MOOK – Eind goed, al goed. Met Zsolt Kovacs als opvolger voor het duo Henny Queens en Roy Pool heeft het bestuur van Eendracht’30 de gewenste nieuwe trainer aan de haak geslagen. Het vlaggenschip van de Mookse voetbalclub stevent met de huidige kapiteins in het lopende seizoen af op een mooie eindklassering met wellicht een periodetitel. De tevredenheid overheerst maar in de dagen voor Kovacs’ aanstelling moesten alle zeilen bijgezet worden om alle matrozen binnen boord te houden.

[image=294699]

Hoewel zijn collega Pool in eerder stadium besloot het schip na dit seizoen te verlaten, was Queens nog niet zeker over zijn toekomst bij de club waarvan hij achttien seizoenen de kleuren verdedigde. In een interview met De Maas Driehoek vertelde hij in november nog niet te weten of hij komend seizoen aan het roer zou staan.
In de weken voordat Eendracht wegens de winterstop voor anker ging, raakte het Mookse vlaggenschip op stoom. Vijf overwinningen op rij maakten de ploeg trotse koploper in de tweede periode. Een periodetitel gloorde, maar afgelopen week raakte de vierdeklasser plotsklaps in zwaar weer.

Selectie des duivels
De bemanning kraaide oproer toen bleek dat het bestuur een nieuwe kapitein voor het seizoen 2015-2016 gehad gecontracteerd, zonder de selectie te raadplegen. Henny Queens verliet het schip onmiddellijk. De selectie, waarvan driekwart van de matrozen het volledige vertrouwen in de huidige kapitein uitsprak, was des duivels. Dagenlang was het alle hens aan dek. Zou het Mookse vlaggenschip in het zicht van de haven stranden? Als ervaren loodsen brachten de bestuursleden Eendracht’30 weer in rustig water. De matrozen bleven aan boord. Zelfs kapitein Queens maakt de trip af en draagt straks het bewind over aan Kovacs.
Na de winterstop licht Eendracht het anker en koerst het op volle kracht vooruit. Op hoop van zegen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant