Afbeelding

Laatste kans voor Middelaarse kermis

Algemeen 76 keer gelezen
MOOK EN MIDDELAAR – Er is geen bestaansrecht voor een solitaire kermis in de gemeente Mook en Middelaar. Parallel met de kermissen lopende evenementen zoals braderieën zijn volgens de exploitanten een must in the struggle for life. Dat heeft de kermis in Mook met de mosselparty inmiddels bewezen. Voor het volksvermaak in Molenhoek is het doek gevallen. Middelaar krijgt in september volgend jaar een laatste kans. Kermisexploitant organiseert naast de kermis een braderie maar verlangt daarbij wel de medewerking van de lokale bevolking.

Volgens burgemeester Willem Gradisen is de terugloop in belangstelling voor de kermissen te wijten aan de concurrentie uit omliggende dorpen en steden. “Maar ook de pretparken trekken veel kermisbezoekers weg.”

[image=295996]

Middelaar
In Middelaar neemt Sterrenberg het stokje over van exploitant Scheffers, die het na een afwezigheid van vijf jaren het afgelopen september weer probeerde, maar de handdoek weer in de ring gooide. Indien blijkt dat Middelaar de kermis omarmt en de editie van 2015 rendabel is, wil Sterrenberg het evenement continueren.
Het schuttersgilde Sint Sebastianus dat jarenlang de tentkermis in Middelaar exploiteerde heeft in afwachting van de ontwikkelingen omtrent de exploitatie van MFC De Koppel een voorbehoud aangebracht bij de organisatie van de muziekactiviteiten.

Molenhoek
In de noordelijkste kern van de gemeente Mook en Middelaar, Molenhoek, heerst geen kermistraditie. In 2009 werd de kermis er geïntroduceerd. Het bleek geen succes. De Nederlandse Kermis Bond (NKB) adviseerde in november 2012 al met de organisatie te stoppen. Burgemeester Willem Gradisen: “De combinatie met de Molenhoekdag wordt door de NKB voorgesteld. De Molenhoekdag kent een op zich staande organisatie. Wij vinden het als gemeente niet nodig een combinatie met de kermis aan te bevelen.” Dat betekent dat voor de Molenhoekse kermis het doek valt.

[image=295997]

Mook
Het beste voorbeeld van een florerende kermis is die in Mook. De evenement spon garen bij de verhuizing van de parkeerplaats bij winkelcentrum KoMook aan de Julianastraat naar het Raadhuisplein. De organisatie van de Mosselparty op kermiszondag heeft de kermis nog meer cachet gegeven. Die impuls genereerde afgelopen jaar duizend extra bezoekers. De organisatie in Mook (Stichting Internationale Evenementen Mook) en kermisexploitant Sterrenberg willen in 2015 ook een braderie houden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant