Afbeelding

St. Jan gaat energie besparen

Algemeen 172 keer gelezen
UDEN - Ruim 12.000 ouderen en medewerkers in 40 zorghuizen door heel Nederland gaan met de actie Energiestrijd Zorghuizen in drie maanden zoveel mogelijk energie proberen te besparen. En zo dat het toch comfortabel wonen blijft. In zorgcentrum Sint Jan in Uden begon de actie maandag.

[image=295981]

Wilma de Jong, raad van bestuur BrabantZorg, GroenLinks Tweede Kamerlid Corinne de Jong van Ellemeet, de energiecaptains van St. Jan en Fleur Bakker van Meneer de Leeuw gaven het startsein. Initiatiefnemers Meneer de Leeuw, Urgenda en Habion dagen bewoners, medewerkers, management en zelfs mensen in de buurt uit zich samen in te zetten voor een gedragsverandering. Zo bespaarde het winnende zorghuis van vorig jaar in drie maanden tijd maar liefst 11.000 euro op de energierekening.

Kick-off
In Uden deelden In Uden deelden de initiatiefnemers, samen met de energiecaptains Joep van Gijzel en Gerry Vlemmings van St. Jan en Corinne de Jong van Ellemeet, kerstkaarten en warme chocolademelk uit. Ze gaan persoonlijke gesprekken voeren met bewoners en personeel om structureel gedrag te veranderen. Ook worden de technische installaties bekeken. Bewoners kwamen direct al met tips zoals minder en energiezuinige verlichting.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant