Afbeelding

Diamanten jubilarissen St. Caecilia Volkel

Algemeen 29 keer gelezen
VOLKEL - In een bomvol Muziekhuis werden zondag drie leden van harmonie Sint Caecilia uit Volkel gehuldigd vanwege hun 60-jarig jubileum. Tony Manders, Jo Sanders en Wim van den Berg kregen uit handen van vice-voorzitter van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen, Jos Verbeeten, de onderscheidingen uitgereikt.

[image=295941]

Ook de Udense wethouder van cultuur, Matthie van Merwerode, was voor deze gelegenheid in Volkel aanwezig. De jubilarissen werden gehuldigd tijdens het kerstconcert. Zelden komt het voor dat drie leden van één vereniging een diamanten jubileum tegelijkertijd vieren. Voorzitter Louis Poulussen stond dan ook uitgebreid stil bij hun muzikale verleden. Zijn toespraak werd ondersteund met foto’s. Vanuit de overtuiging dat ‘een beeld meer zegt dan 1000 woorden’ werden jubilarissen en de vele belangstellenden in de zaal door hem mee teruggenomen in de tijd. Te beginnen in de periode, kort na de oorlog, toen St. Caecilia nog een fanfare was en opklom uit een moeilijke tijd. Menig foto van de vereniging passeerde de revue, waarop Tony op klarinet, Jo op bariton of Wim op bas-tuba te zien was. Maar ook hun vele nevenactiviteiten werden vernoemd.
De jubilarissen werden geroemd vanwege hun rol in de zogenaamde ‘Oude Garde’ die aan de wieg stonden van de realisatie van het huidige verenigingsgebouw van St. Caecilia, ‘het Muziekhuis’.Met elf dirigenten hebben de heren in die jaren samengewerkt. Poulussen: “Eén persoon bij alle jubilarissen is al die jaren ongewijzigd is gebleven, en die is minstens net zo belangrijk voor het behalen van dit jubileum als de muzikant zelf: de echtgenote.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant