Afbeelding

Opbrengst Kerstactie UC: 20.415 euro

Algemeen 39 keer gelezen
UDEN - Het Udens College havo/vwo heeft dit jaar weer een groot bedrag bij elkaar gekregen tijdens de Kerstactie. Er is € 20.415,71 opgehaald voor het goede doel.

[image=295910]

Na vele voorbereidingen begon de grote finale van deze Kerstactie al op donderdagavond met een succesvolle Nacht van het UC! Ruim 200 examenleerlingen bleven de hele nacht op school voor diverse gezellige activiteiten. De organiserende leerlingenraad wist tijdens de Kerstmarkt met trots te vertellen dat de Nacht van het UC ruim € 5000,- had opgebracht. 

Kerstmarkt
Vrijdag volgde voor de andere klassen een dag vol gezelligheid met mooie, verrassende en leuke activiteiten.  Zo hadden de brugklassen met hun klas een spannende kerstochtend vol wedstrijdjes en liepen de 2e klassers vele rondjes tijdens hun sponsorloop. Daarna volgde een kerstmarkt (van havo en vwo 4) die druk bezocht werd. Op het podium waren optredens en gingen havo 3 leerlingen en docenten uitdagingen met elkaar aan. Vwo 3 gaf prachtige prijzen weg tijdens de trekking van hun loterij ‘Lootje in een cadeautje’. Een ander hoogtepunt was het spannende moment waarbij het eerste dominosteentje werd omgegooid (door 30 V5 leerlingen dag en nacht aan gewerkt).  

Edukans
Net als voorgaande jaren organiseerde het Udens College deze kerstactie om geld in te zamelen voor Edukans en UC Foundation. Van het geld dat is ingezameld, gaat € 13.000,- naar Edukans. Edukans werkt aan meer scholen, schoolbanken, schoolborden, boeken en leraren in ontwikkelingslanden. Dit jaar gaat het geld naar Ethiopië. De rest van het geld gaat naar de UC Foundation. Zij verdelen het geld over plaatselijke organisaties die zich inzetten voor kleinschalige (onderwijs)projecten in ontwikkelingslanden. Al het opgehaalde geld wordt dus goed besteed. 
Iedereen op het UC heeft zijn/haar steentje bijgedragen aan dit succes. Diverse sponsoren uit Uden en omgeving hebben voor prijzen of andere sponsoring gezorgd. (foto’s Gerard Monté)

[image=295911][image=295912][image=295913][image=295914]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant