Afbeelding

Geslaagd kerstdiner voor minima

Algemeen 102 keer gelezen
UDEN – Maar liefst 150 personen schoven donderdag aan in restaurant De Heerboer in Uden voor een heerlijk kerstdiner. Dat werd aangeboden door Bas van Doorn en Marion Neggers, met behulp van veel vrijwilligers. De mensen die uitgenodigd waren leven van een minimum inkomen of minder.

[image=295861]

De vrijwilligers zorgden er voor dat de gasten niks te kort kwamen. Voor de kinderen was alles uit de kast getrokken. Zij werden door een deskundig team omgetoverd tot ridders en prinsessen en geschminkt als hun lievelingsdieren. De organisatoren Bas van Doorn en Marion Neggers wilden mensen graag een avond zonder zorgen aanbieden waar ze ongestoord zouden kunnen genieten. Dat is gelukt.
“Als organisatoren was het lastig om het van de grond te krijgen en zonder de medewerking van de stichting Leergelden en het Platform Minima was het niet mogelijk geweest. We begrijpen dat het voor sommigen niet gemakkelijk was om zich aan te melden voor een minimadiner. De voedselbank heeft erg geholpen om mensen over de drempel te trekken. Hierdoor kregen wij het restaurant vol. We zijn heel blij en dankbaar dat mensen over de drempel gestapt zijn en zich hebben aangemeld. Zij zijn de helden waar we ons sterk voor moeten maken”, aldus Marion Neggers.

Belangeloos
“We zijn ook heel blij met alle initiatieven die zomaar zijn aangeboden. Koor Karakter heeft geheel belangeloos de avond opgeluisterd met prachtige kerstliederen. Met als klap op de vuurpijl een muzikale hulde aan de koks van De Heerboer die voor iedereen een heerlijk stuk vis of vlees bereiden. Daar wordt je als organisatoren warm van. Ad van de Graaf heeft van alle gezinnen een prachtig portret gemaakt. Sommige gezinnen hebben helemaal geen gezinsfoto’s. Deze vakman loste dat snel op door van die gezinnen wat extra foto’s te maken. Dat leverde in elk geval veel blije gezichten op.” (Lees meer in het Udens Weekblad van woensdag)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant