Afbeelding

Pastoor Spieringsstraat woensdag deels open

Algemeen 29 keer gelezen
UDEN - In overleg met BAM en Van den Berk Wegenbouw heeft de gemeente Uden besloten de Pastoor Spieringsstraat morgen nog niet open te stellen voor het verkeer. Wel wordt aan de zijde van de ING-bank het eerste deel van de weg (tot aan de keet van BAM) het parkeren al mogelijk gemaakt.

[image=224666]

Volgens wethouder Ben Tuithof kan er verder geparkeerd worden in de Kerkstraat en op het St. Jansplein om naar het centrum te kunnen gaan. “Openstelling van de weg heeft qua parkeren dus geen meerwaarde. Mede om overlast in het weekend te voorkomen, zoals herrie, vandalisme of joyriding van kranen, blijft de weg nog even dicht. Dit ook op verzoek van de betrokken winkeliers. Verder zijn er volgende week diverse bouwwerkzaamheden onder andere. met een grote bouwkraan, waarvoor de weg sowieso uit veiligheidsoverwegingen moet zijn afgesloten. Vanmorgen is met de ondernemers van de Promenade gesproken en zij hebben aangegeven blij te zijn met de vrijgegeven parkeerruimte aan de Pastoor Spieringsstraat. Zij ondervinden veel meer overlast dan wie dan ook in het centrum. Door de bouwwerkzaamheden van BAM en de regenval van afgelopen weken heeft de civiele aannemer veel last ondervonden. Vandaar dat de weg nog niet opengesteld kan worden.”
Op woensdagavond ofwel kerstavond wordt de weg opengesteld, hetzij in één richting van rotonde Kerkstraat richting bioscoop en zwembad.

Ondernemers
De gemeente had eerder toegezegd dat de straat vandaag open zou gaan. Toen er de afgelopen dagen signalen kwamen dat dit niet ging gebeuren, hebben diverse ondernemers uit die omgeving daartegen geprotesteerd. Vooral omdat dit weekend een van de drukste van het jaar is.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant