Afbeelding

Gösgens: 'Er moest verfrissing komen'

Voetbal 12 keer gelezen
UDEN - De kogel is door de kerk aan het UDI'19-trainersfront. Bas Gösgens tekent voor een vierde jaar bij als hoofdtrainer terwijl assistent Bart Möhlmann weliswaar voor de club behouden blijft maar nu de A1 gaat trainen. Bas Gösgens: "Daar ben ik heel blij mee want Bart zijn hart ligt heel erg bij de jeugd. We zullen nog steeds nauw blijven samenwerken, we zijn de afgelopen jaren echt maatjes geworden."

Toch was het ook Bas Gösgens zelf die in de gesprekken met technisch manager Mario Boselie, later geflankeerd door voorzitter Paul Rüpp, aangaf dat er in zijn ogen iets moest veranderen als hij nog een jaar langer zou blijven. Gösgens: "UDI'19 gaf zelf ook aan graag verfrissing te willen en ik vond dat zelf ook. Die spelers kijken al drie jaar tegen mijn kop aan en dan moet er ook eens iemand anders zijn die de trainingen doet. Wat mij betreft had er ook gewoon iemand naast Bart bij kunnen komen maar deze oplossing kan ook." De trainer zelf wil graag af en toe de trainingen aan een ander over kunnen laten. "Ja, dan kan ik eens meteen met spelers praten als dat zo uitkomt. Je zou kunnen zeggen dat ik het dan wil invullen zoals Engelse managers dat ook vaak plegen te doen."

[image=266417]

Wie?
Wie moet deze nieuwe vacature dan gaan invullen? "Daar zijn we mee bezig, geen zorgen. Het zal iemand moeten zijn die ervaring heeft in het geven van trainingen op dit niveau in ieder geval." Reggie van Gennip is zomaar een naam die de verslaggever te binnen schiet. "Zou best kunnen, ik ga daar niet alleen over. Ik weet ook niet of hij dat wil, we gaan het binnenkort zien. Er zullen heus wel een paar kandidaten zijn wat dat betreft." Ondertussen heeft de coach een redelijk goed gevoel over het huidige spel van zijn team. "Achteraf gezien denk ik dat we tegen Gemert hadden moeten winnen. We kregen toch een paar goede kansen en waren veelal de bovenliggende partij. Ik denk dat het vooral zaak is om na de winterstop goed te beginnen. Als we dat voor elkaar krijgen dan is er nog veel mogelijk. Ik denk dat er nu een opwaartse lijn valt waar te nemen in ons spel." Meteen na de jaarwisseling vertrekt UDI'19 voor een trainingskamp naar Turkije. Bas Gösgens heeft het nog steeds uitstekend naar zijn zin in Uden. "Dit is de eerste club waar ik langer dan drie jaar blijf."(WR)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant