Afbeelding

SP: ‘Hou het politiebureau Uden open’

Algemeen 15 keer gelezen
UDEN - De Minister van Veiligheid en Justitie heeft aangekondigd om de komende jaren over te gaan tot het sluiten ongeveer de helft van de politiebureaus in Nederland. In Uden is nog een politiebureau. De SP vindt dat het Udense bureau open moet blijven.

[image=295849]

Wim Somers: “Sluiting gaat ten koste van de veiligheid. Ook de leefbaarheid is er niet mee gediend. Dorpen raakten eerst hun bibliotheek, pinautomaten, buurthuizen en verzorgingshuizen kwijt. Nu zijn de politieposten aan de beurt. Die kaalslag is funest. Om dorpen leefbaar te houden moeten we voorzieningen juist kleinschalig en dichtbij mensen organiseren. Dan past het niet om zoveel politiebureaus te sluiten. De politie moet in de buurt blijven. Het zou wenselijk zijn dat de raad van de gemeente Uden zich achter de opstelling schaart van de SP dat het politiebureau in Uden gevestigd moet blijven.”
Somers vraagt aan burgemeester Hellegers of hij al is geïnformeerd over dit voornemen door de Minister van Veiligheid en Justitie. Ook wil hij weten of de burgemeester actie gaat ondernemen als het zo ver zou komen dat het politiebureau bedreigd wordt met sluiting. Verder vraagt Somers zich af of de burgemeester als ondersteuning de raad actief gaat betrekken voor eventuele politieke druk richting de minister.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant