Afbeelding

CPO Zuiderpark realiseert 22 woningen

Wonen 196 keer gelezen
UDEN - Startersvereniging CPO Zuiderpark is met adviesbureau BIEB en architect Keeris druk bezig met het realiseren van de woonwensen van 22 huishoudens, die samen hun eerste koopwoningen gaan bouwen op twee locaties in Velmolen Oost, nabij het Zuiderpark. Op vrijdag 19 december ondertekende de vereniging samen met de gemeente Uden de ontwikkel-realisatie overeenkomst.

[image=268286]

"De gemeente heeft 1,5 jaar geleden een klein groepje starters gevraagd of zij voor collectief particulier opdrachtgeverschap wilden gaan. Dat betekent dat ze als particulieren de handen ineenslaan en gaan bouwen in beheer. Dit hebben ze heel goed opgepakt", aldus wethouder René Peerenboom. De startersvereniging Zuiderpark gaat 6 woningen aan de Muntmeester en 16 woningen aan Mottoen (nabij het Zuiderpark) bouwen. Met de ontwikkel-realisatie overeenkomst verbindt de vereniging zich tot koop van de betrokken bouwgronden zodra het op maat ontworpen bestemmingsplan van kracht wordt.

CPO
Bij CPO bouw hebben de kopers voortdurend inzicht en inspraak in de keuze van het bouwsysteem, de bouwmaterialen, het afwerkingsniveau en de kosten. Daarbij hebben de individuele kopers de gelegenheid zelf te beslissen over de indeling en afwerking van hun eigen woning. Daarnaast is het een voordelige manier van bouwen omdat er gezamenlijk ingekocht wordt. Dat kan een kostenbesparing van 20% opleveren in vergelijking met een reguliere nieuwbouwwoning. Het bouwen is voor starters aantrekkelijk omdat zij een starterslening kunnen aanvragen.
Nick Emons, lid van startersvereniging: “Dit waren twee vliegen in één klap voor ons starters. Een mooie locatie en een leuke manier om te bouwen. Het geeft een fijn gevoel om zo nauw bij de bouw van je eigen huis betrokken te zijn en ook nog eens inspraak te hebben met betrekking tot inrichting en afwerking. De samenwerking loopt vanaf het begin soepel, wat voornamelijk komt omdat we snel op één lijn zaten wat betreft de woonwensen binnen de vereniging. Hierdoor weten we nu al exact hoe de woningen er uit komen te zien.”
De gemeente heeft een bestemmingsplan ontworpen dat aansluit bij het bouwplan van de CPO vereniging. Het ontwerp ligt nu ter visie voor reactie van belanghebbenden. Naar verwachting kan de bouw zomer 2015 van start.

[image=268288]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant