Afbeelding

Van Osse Opera tot The Voices of Heesch

Algemeen 70 keer gelezen
OSS – Na maandenlange voorbereidingen en vele repetities is het zover: alle verenigingen en artiesten zijn klaar voor de Lievekamp Kerstspecial. Zondagmiddag 21 december om 14.00 uur gaat in de Grote Zaal van de Lievekamp het programma van start. Maar al vanaf 13.00 uur kunnen de bezoekers in de foyer genieten van de zangkwaliteiten van de Osse Opera. De leden van de Opera verzorgen een ‘voorprogramma’ met traditionele kerstliederen én zij brengen delen uit de Carmina Burana, later dit seizoen in zijn geheel gebracht in De Lievekamp. Daarnaast maakt tijdens de Kerstspecial een jonge zanggroep uit Heesch haar debuut: The Voices of Heesch.

[image=295810]

Ine van Hal van de Osse Opera: “We zijn voor de derde keer uitgenodigd voor de Kerstspecial. En het is altijd fijn om hieraan mee te werken. Je werkt dan samen met andere verenigingen, andere koren. Vorige jaren deden we mee in de Grote Zaal, tijdens de voorstelling. Nu brengen we vanaf 13.00 uur in de foyer zo’n 14 of 15 kerstliederen als ‘Stille Nacht’, ‘Wij komen tezamen’ en ‘Nu zijt wellekome’ én stukken uit onder meer de Carmina Burana. Onze leden zijn ook vaak lid van andere koren, ikzelf ook. En in de tijd voor Kerstmis treden die koren veel op. Daarom konden we niet in de volledige bezetting aan de Kerstspecial meewerken en hebben we gekozen voor een kleinere bezetting en een voorprogramma. Ook prachtig om te doen én een erg sfeervol begin van een mooie middag.”

[image=295811]

'The Voices of Heesch'
Anderhalf jaar geleden werd ‘The Voices of Heesch’ opgericht. Acht jongeren die elkaar onder meer kenden van Theaterhuis Joris én die van zingen houden. Alberdine van Esch, een van de drijvende krachten achter de groep: “‘The Voices of Heesch’ bestaat uit acht jongeren en een dj in de leeftijd variërend van 11 tot 18 jaar en ze hebben één grote passie: zingen. Ze hebben al opgetreden tijdens de Braderie in Heesch, de Margriet Winterfair, het Lentespektakel en Heesch Presenteert. Komende zondag zingen ze twee nummers: ‘Hou me vast’ van Volumia en een kerstnummer van Jan Smit. En ze hebben er erg veel zin in.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant