Afbeelding

Udenaren bezoeken Europees Parlement

Algemeen 27 keer gelezen
UDEN - Hans en Bas Heerdink hebben vorige week een bezoek gebracht aan het Europees Parlement in Straatsburg, op uitnodiging van Europarlementariër Lambert van Nistelrooij. Voor Hans (werkzaam bij de provincie Noord-Brabant) was het een weerzien met zijn voormalige bestuurlijke ‘baas’: Lambert van Nistelrooij was namelijk 12 jaar Gedeputeerde Zorg van de provincie Noord-Brabant voordat hij naar het Europees Parlement vertrok.

[image=295804]

Voor Bas was het de eerste keer dat hij in aanraking kwam met de politiek en dan meteen op Europees niveau. Hij was onder de indruk: “het was een mooie ervaring. Er is mij een goed beeld gegeven, ik heb een duidelijke en heldere uitleg gekregen wat het Europees Parlement doet en wat het werk van een Europarlementariër inhoudt. Al om al een aanrader voor ieder een die interesse heeft in politiek en Europa.”
Centraal in de reis stond een ontspannende en leerzame ontmoeting met het Europa van nu en straks. Allereerst was er een informatief gesprek met de Persvoorlichter van het Europees Parlement. Hij gaf uitleg over de werking en bevoegdheden van het Europees Parlement.
Daarna was er een gesprek met gastheer Lambert van Nistelrooij: “Wat heeft Europa ons te bieden en hoe werken wij hier aan dat doel?” Dat leverde een zeer boeiende en persoonlijke inkijk op in het leven van een Europarlementariër.
Tot slot was er nog een bezoek aan de plenaire zaal waar een deel van de vergadering van een commissie het Europees Parlement werd bijgewoond vanaf de publieke tribune. Slotconclusie: “al met al was het een boeiend en leerzaam bezoek wat we niet hadden willen missen”.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant