Afbeelding

Ontmoetingsplek De Blauwe Engel in Retraitehuis

Algemeen 91 keer gelezen
UDEN - De nieuwe ontmoetingsplek De Blauwe Engel is donderdag geopend in het Retraitehuis. In aanwezigheid van cliënten, familie, zusters, medewerkers en vrijwilligers vond de feestelijke opening plaats door onthulling van een echte 'Blauwe Engel'.

[image=295791]

Het Retraitehuis heeft met De Blauwe Engel een ontmoetingsplek gecreëerd voor cliënten en hun familieleden en vrienden om gezellig samen te zijn onder het genot van een drankje of hapje, of gezamenlijk een spelletje te doen. Ook omwonenden, toekomstige bewoners van de appartementen rond het Retraitehuis en andere vrienden van het Retraitehuis zijn van harte welkom.
Zuster Willibrord onthulde namens de congregatie het beeld De Blauwe Engel. “Een naam die associaties oproept met de kleur blauw van de Missiezusters Stichting Dienaressen van de Heilige Geest. De identiteit van ons huis willen we graag behouden, de gastvrijheid in een groene en parkachtige omgeving.”
Dankzij vrijwilligers en sponsoren heeft De Blauwe Engel een fraaie bar gekregen, met een open haard, authentieke tafels en stoelen voorzien van oranje kussens die de ruimte decoreren en met een binnentuin waar je het gehele jaar de seizoenen waarneemt. “Frisse lente- en rijpe zomerkleuren, herfstachtige tinten en winterse taferelen. Het is een kleurrijk en warm geheel geworden”, aldus de familieleden van cliënten in het Retraitehuis woonachtig.
Josée van Boxmeer, manager wonen welzijn en zorg, tevens projectleider voor de totstandkoming van deze nieuwe ontmoetingsruimte, keek in haar openingswoord positief terug op het proces van de afgelopen maanden. “We heffen het glas op de nieuwe sfeervolle ontmoetingsplek De Blauwe Engel. Het is een begin van ontwikkeling in het woongebied De Gaarden. Ook sluit het Retraitehuis hiermee aan bij de nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen voor wonen, welzijn en zorg.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant