Afbeelding

Special Olympics Team NL klaar voor de strijd

Algemeen 51 keer gelezen
UDEN - Special Olympics Team NL heeft afgelopen weekend de eerste stappen gezet naar de Special Olympics World Games 2015. In juli zullen ook de geselecteerde voetballers van het G-voetbal van UDI’19/Beter Bed en hun coaches in het vliegtuig naar LA stappen.

[image=295794]

De betreffende sporters en coaches van UDI’19 maakten voor het eerst kennis met heel Team NL in hun voorbereidingen op weg naar goud. De in totaal 65 sporters, 22 coaches en 7 stafleden van Team NL leerden via kennismakingsspellen en -opdrachten elkaar gedurende het weekend beter kennen. Het weekend begon echter met een videoboodschap van Minister Edith Schippers.
“Hoe je ook presteert, je doet mee en daarmee zijn jullie een inspiratie voor anderen. Want jullie laten zien hoe leuk sporten is en hoe goed dat is voor je zelfvertrouwen en dat vind ik geweldig! Heel veel succes met de voorbereidingen en veel plezier met elkaar. Zet ‘m op!” aldus Minister Schippers.
Verder waren er ook een aantal bekende Nederlanders betrokken bij de voorbereidingen op een succesvolle uitzending naar LA. Acteur Dave Mantel gaf een mediatraining aan de sporters van Team NL, zodat zij in de toekomst weten hoe om te gaan met media aandacht. Voormalig topschaatser Carl Verheijen en actrice/Special Olympics sporter Lize Weerdenburg beantwoordde vragen o.a. over hun sport ervaringen en adviseerde hoe te presteren in LA. Voormalig topatleet Nelli Cooman verzorgde een training voor Team NL en gaf hun tips voor de warming-up. Acteur Peter Faber sloot het kennismakingsweekend af met een inspirerende empowerment training voor de sporters, zodat zij in LA altijd in zichzelf blijven geloven.

Van 25 juli t/m 2 augustus strijden in totaal 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 170 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2015 in Los Angeles. De 65 sporters en 22 coaches van Team NL zullen in LA actief zijn in 13 takken van sport: atletiek, bowlen, gymnastiek, handbal, judo, open water zwemmen, paardrijden, skeeleren, tennis, voetbal, wielrennen, zeilen en zwemmen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant