Afbeelding

Coalitie veegt Rondweg Milsbeek van tafel

Politiek 123 keer gelezen
GENNEP / MILSBEEK – Zet de Gennepse coalitie de gemeente voor een groot onzeker avontuur, of heeft het verwerpen van het Bestemmingsplan Rondweg Milsbeek niet zo’n verstrekkende gevolgen als oppositie maandagavond schetste. Na een ruim drie uur durend steekspel werd besloten dat een rondweg geen noodzaak heeft.

[image=294265]

En dat terwijl in de raadsvergadering van 17 juni vorig jaar met een nipte meerderheid besloten werd de Rondweg Milsbeek te gaan aanleggen. De huidige coalitiepartners D66 en KERN waren destijds niet voor de aanleg van de rondweg. En dat beide partijen zich niet zouden neerleggen bij het raadsbesluit bleek tijdens de coalitieonderhandelingen in april dit jaar. SP, D66 en beoogde partner VVD zaten niet op een lijn over de komst van de rondweg. Voorstander voor de rondweg de VVD stapte daarom uit de onderhandelingen en KERN mocht alsnog deelnemen aan de onderhandelingen.

Gezamenlijk verklaarden de coalitiepartners maandagavond de Rondweg Milsbeek overbodig te achten. Oproepen van voorstanders van de rondweg en waarschuwingen voor hoge schadeclaims en het mislopen van inkomsten uit de afgravingen van Koningsven De Diepen, door de oppostiepartijen PvdA, VVD en CDA ten spijt. Ook een te elfder ure aangeboden juridisch advies werd in de wind geslagen.
Wethouder Jan Welles, die als fractielid van KERN vóór plan Koningsven De Diepen en tegen de Rondweg Milsbeek stemde, stond als collegelid achter het bestemmingsplan Rondweg Milsbeek. Een verklaring over zijn wisselende standpunten durfde hij niet te geven.
De coalitie was onvermurwbaar en haalde bij de stemming een ruime meerderheid. Met tien stemmen voor en vijf tegen werd het bestemmingplan Rondweg Milsbeek van tafel geveegd.
Het zandtransport van de afgravingen bij De Banen (Ven-Zelderheide) en Koningsven De Diepen (Milsbeek) dendert voorlopig over de Zwarteweg.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant