Afbeelding

Licht overwicht levert UDI'19 niets op

Voetbal 12 keer gelezen
UDEN - De derby tussen UDI'19 en Gemert eindigde op Sportpark Parkzicht in Uden op 0-0. De gastheren hadden de beste kansen gehad, domineerden licht, maar wisten dit niet in klinkende munt om te zetten. Gemert speelde zeker niet zijn beste wedstrijd van het seizoen maar liep dus desondanks weinig averij op.

[youtube=w7mJpZZUj4w]

[image=295537]

Bij de ingang lopen we voorafgaande aan de wedstrijd oud-Gemert speler Anthony Geurts tegen het lijf. "In 1998 was het wat drukker", zegt hij met gevoel voor understatement. Destijds waren er 3.500 toeschouwers en vandaag misschien 700. De tijden zijn veranderd zullen we maar zeggen. De gastheren traden aan in dezelfde opstelling als waar de laatste weken negen uit drie mee was behaald. Bij Gemert zat Jens Leijten enigszins verrassend op de bank, Youri van Brussel begon in de basis. Net als Jasper Lalisang en Joost Habraken.

[image=295536]

Aftasten
De openingsfase verliep aftastend maar naarmate de minuten verstreken ging UDI'19 toch de wedstrijd naar zich toetrekken. Met een sterk spelende Randy Hofmeijer en een sleurende Sam Wassenberg, desondanks toch aardig gedekt door Kees Brugmans, kreeg de thuisploeg de overhand. Er kwamen ook kansjes. De beste was voor Lars van Geelkerken die alles goed deed maar net naast de paal schoot. Ook Joep van Geelkerken kwam in kansrijke positie maar toonde zich te wild in de afronding. Gemert stelde er weinig tegenover of het moeten een paar voorzetjes zijn die voor verwarring zorgden. Gemert moest daarbij toezien dat aanvoerder Mark van Dijk met een knieblessure naar de kant moest. Bart van Berlo ging daarop cenraal achterin spelen terwijl Geert van den Bosch erin kwam als linkervleugelverdediger, de plek waar Van Berlo was gestart.

[image=295535]

Van Berlo en Van Dijk
Bart van Berlo en Erik van Dijk waren vervolgens de twee patrons die Gemert overeind hielden. Van Berlo met zijn multfunctionaliteit en slimheid terwijl Van Dijk de rol vervulde die eigenlijk zijn broer moet uitoefenen maar om diverse redenen dit seizoen nog niet vaak heeft kunnen laten zien. Na de pauze was het even Gemert dat regelmatig aan de bal was maar halverwege de tweede helft leek UDI'19 toch door te drukken. Een vrije trap van Dick Smits werd knap gered door doelman Sven van Ommeren, zeer betrouwbaar keepend, en even later kopte dezelfde Smits net over. Ook Wassenberg was een paar keer gevaarlijk, zeker na een voorzet van Joep van Geelkerken maar ook hier redde Van Ommeren katachtig. Een schot van Lars van Geelkerken, na een afgeslagen corner, verdween rakelings naast en kwam vervolgens via de afrastering tegen de achterkant van het net waardoor velen dachten aan een doelpunt. De Udenaren verdienden onderhand een goal maar Gemert bleef overeind.

[image=295534]

[image=295544]

Wolf doodop en Van Zuidam niet fit genoeg om in te vallen
In de eindfase hadden de gasten het met een beetje gogme nog moeten uitspelen. UDI'19 gaf meer ruimtes weg en de bezoekers kwamen er ondermeer over Buijssen een paar keer gevaarlijk uit. Het ontbrak op dat moment echter aan wat slimheid en het vermogen om de definitieve trekker over te halen. Bij UDI'19 een rare wissel want met het eruit halen van Tim Wolf voor middenvelder Bart van Schijndel verdween elke diepte uit de voorste lijn. Vanaf dat moment kon Gemert rustig ademhalen eigenlijk. Misschien als Wolf naar rechts was gezet, Van den Bosch is immers een middenvelder en het is eigenlijk Wolf zijn natuurlijke positie....dat er nog iets had kunnen gebeuren. Michiel van Zuidam, ook een jongen met diepte, zat daarbij op de bank. De redenen waren echter, zo bleek later duidelijk, aanwezig voor de daden van trainer Bas Gösgens. Gösgens: "Ik moest Tim Wolf wel wisselen want hij zat er doorheen. Michiel was niet fit genoeg."

[image=295543]

[image=295542]

Gemert blijer
UDI'19 had toch meer recht gehad op de zege, was de winnaar op punten, maar hield uiteindelijk net zoveel over als de gasten. Ondanks dat er geen goals waren te zien en het spel niet altijd even goed was viel er toch een leuke pot voetbal te zien. Er was namelijk veel strijd en regelmatig toch ook leuke staaltjes. Na de winterstop valt pas de beslissing in de spannende Hoofdklasse B en dat is toch ook eigenlijk voor iedereen het leukste. (WR)

[image=295541]

[image=295539]

UDI'19 - Van Hoeij, De Ruiter, Anpong, Van Dijk, Smits, J. van Geelkerken, Assouiki, Hofmeijer (83. Walk), L. van Geelkerken, Wassenberg, Wolf (72. Van Schijndel)

GEMERT - Van Ommeren, Koca, Brugmans, M. van Dijk (35. Van den Bosch), Van Berlo, E. van Dijk, Lalisang (46. Leijten), Habraken, Van Brussel, Van Pol, Buijssen


[image=295538]

Uitslagen Hoofdklasse B:
-UDI'19 - Gemert 0-0
-Dongen - AWC 4-0
-TOP - O.S.S.'20 0-6
-Groene Ster - DOSKO 3-2
-TEC - Baronie 4-1
-Deurne - De Valk 1-1
-Schijndel Blauw Geel'38 3-2

Stand Hoofdklasse B:
1. Dongen 13 - 28
2. Gemert 12 - 27
3. Blauw Geel'38 13 - 24
4. UDI'19 13 - 23
5. TEC 12 - 22
6. Groene Ster 13 - 22
7. DOSKO 13 - 22
8. TOP 13 - 21
9. O.S.S.'20 13 - 18
10. Baronie 13 - 15
11. Schijndel 13 - 11
12. De Valk 13 - 8
13. Deurne 13 - 7
14. AWC 13 - 5

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant