Afbeelding

Gösgens: 'Bij verlies is serie niets waard'

Voetbal 6 keer gelezen
UDEN - UDI'19 is de laatste weken bezig aan een ijzersterke serie. Er werd drie keer op rij gewonnen met de doelcijfers veertien voor en drie tegen. Trainer Bas Gösgens: "Dat is heel mooi maar het is allemaal niets waard als we zondag van Gemert verliezen. Eerst gingen we voor tien uit vier maar nu wil ik volle bak de twaalf punten."

Het lijkt erop alsof het team van Gösgens de laatste weken enigszins in elkaar is gevallen sinds de toevoeging van Lars van Geelkerken. "Nou ja, hij is wel iemand die al in een wedstrijd of vier vaak heeft gescoord. Hij komt heel vaak voor het doel, is er 'geil' op om een goal te maken. Daarnaast is hij een combinatiespeler, net als Abdes." Ook Dick Smits is echter de laatste weken goed bezig. "Hij speelde al langer behoorlijk maar laat nu bijvoorbeeld ook zien vrije trappen erin te kunnen draaien, net zoals afgelopen zondag bij OSS'20. Dat is toch lekker voor een team. Het is gewoon fijn om zoveel mogelijk jongens in je team te hebben die als kenmerk hebben het spelletje te begrijpen en in de basis vrij compleet zijn. Lars van Geelkerken is inderdaad zo'n type, zo lijkt het, terwijl Dick van behoorlijke toegevoegde waarde is geworden. Hij kan ook nog eens de achterlijn halen en een voorzet geven."

[image=288165]

Gemert
De wedstrijd is belangrijk voor UDI'19. Vorig seizoen werd net voor de winterstop zowel in Gemert als Veghel (Blauw Geel'38) verloren. Dat moet nu anders. "Zeker. Ik zei al dat we ondanks een goede serie met een vervelend gevoel de winterstop ingaan als we zondag zouden verliezen. Gemert heeft natuurlijk aardig wat versterkingen van buitenaf binnengehaald met spelers als Van Pol, Buijssen en Van Brussel. Ze hebben echter natuurlijk ook een eigen kern staan die je niets wijs hoeft te maken en al jarenlang op een goed niveau actief zijn. Gemert zal altijd een goed team hebben, dat hoort bij die club. Het is aan ons om van ze te winnen, ik denk dat we in een goed moment zitten. Ik zal er daarom alles aan doen om de wedstrijd door te laten gaan. Dan schoppen we het veld maar een keer kapot, dat wordt daarna wel weer gerepareerd. Het lijkt erop dat iedereen fit is dus we staan er goed voor. We gaan zondag volle bak voor de winst."(WR)

Programma Hoofdklasse B
-Deurne - De Valk
-Dongen - AWC
-Groene Ster - DOSKO
-Schijndel - Blauw Geel '38
-TEC - Baronie
-TOP - OSS '20
-UDI '19 - Gemert

Stand Hoofdklasse B:
1. Gemert 11 -26
2. Dongen 12 -25
3. Blauw Geel '38/Jumbo 12 -24
4. UDI '19/Beter Bed 12 -22
5. DOSKO 12 -22
6. TOP 12 -21
7. TEC 11 -19
8. Groene Ster 12 -19
9. O.S.S.'20 12 -15
10. Baronie 12 -15
11. Schijndel/de Wit 12 -8
12. de Valk 12 -7
13. Deurne 12 -6
14. AWC 12 -5
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant