Afbeelding

Van Geelkerken: 'Vanuit vriendenteam naar het eerste'

Voetbal 89 keer gelezen
UDEN - Als spelertje van UDI'19 B1 kreeg Lars van Geelkerken 'mot' met de toenmalige trainer. Hij had er daarop geen zin meer in en ging bij zijn vrienden in de B3 ballen. Hij bleef vervolgens jaren samen met zijn maten. Via een lager A-team ging hij in UDI'19 8 aan de gang. Totdat hij een gesprek met zijn vader voerde en inzag toch iets anders te willen. Van Geelkerken: "Ja, en een paar jongens gingen naar het 3e. Daarbij kwam dat we vaak met te weinig man stonden en dat het niveau toch wel erg laag was. Ik dacht: waarom zou ik eigenlijk ook niet naar het 3e gaan?'.

[image=286651]

Inmiddels zijn we weer een paar jaartjes verder en de ondertussen 23-jarige Lars van Geelkerken mag zich sinds kort zelfs officieel basisspeler van het vaandelteam van de Udense trots noemen. En ook nog als voorhoedespeler. Van Geelkerken: "Ja, eerst was ik een beetje een type van het passjes geven. Jordy van Boxtel zette mij in het 3e echter rechtsbuiten en dat is daarna zo gebleven." Hij bleek namelijk ook nogal makkelijk te kunnen scoren. Zelfs zo makkelijk dat hij in een paar wedstrijden UDI'19 1 ook alweer zes keer het net heeft gevonden. Hij lijkt daarmee van complementaire waarde. "Ja, mooi he. Op een of andere manier klikt het goed met Abdes Assouiki die me lekker opzoekt. Hij is een echte goede voetballer die lekker kan combineren. Daarnaast staat Sam Wassenberg in de buurt en die wil altijd in de diepte een bal om voor een goal te gaan. Hoewel hij een echte spits is werkt hij ook nog eens hard voor het team. Daarom vind ik het wel leuk dat ik nu een aantal goals heb gemaakt maar het gaat mij puur om het resultaat voor het elftal. Laat 'Sammie' maar lekker een berg goals maken, dan vind ik het ook goed."

[image=285809]

Meetrainen
Aan het begin van het jaar zag het er nog niet naar uit dat Lars van Geelkerken veel zou gaan spelen. "Nee, al viel ik wel regelmatig in en mocht ik ook vorig seizoen al meetrainen. Nu zit ik echter definitief bij de A-selectie. Ja, de laatste weken gaat het wel lekker, we hebben een paar keer gewonnen. Ik hoop dat we zondag ook van Gemert kunnen winnen al is dat wel een sterk team. In Odiliapeel hebben we ze verslagen maar dat zegt weinig. Zondag is het weer een andere wedstrijd. Het zou in ieder geval lekker zijn als we nog drie punten pakken voor de winterstop. We gaan er alles aan doen, er vol op. Ik hoop dat ik er ook zondag weer insta, het is aan de trainer." Het zou vreemd zijn als hij niet zou spelen overigens maar het siert de bescheidenheid van Lars van Geelkerken. (WR)

Programma Hoofdklasse B
-Deurne - De Valk
-Dongen - AWC
-Groene Ster - DOSKO
-Schijndel - Blauw Geel '38
-TEC - Baronie
-TOP - OSS '20
-UDI '19 - Gemert

Stand Hoofdklasse B:
1. Gemert 11 -26
2. Dongen 12 -25
3. Blauw Geel '38/Jumbo 12 -24
4. UDI '19/Beter Bed 12 -22
5. DOSKO 12 -22
6. TOP 12 -21
7. TEC 11 -19
8. Groene Ster 12 -19
9. O.S.S.'20 12 -15
10. Baronie 12 -15
11. Schijndel/de Wit 12 -8
12. de Valk 12 -7
13. Deurne 12 -6
14. AWC 12 -5
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant