Afbeelding

Opening kerststal met lampionnenoptocht

Algemeen 105 keer gelezen
UDEN – De kerststal van Kinderboerderij Uden wordt zaterdag feestelijk geopend met een lampionnenoptocht. De kinderen lopen met hun lampion een route om de kinderboerderij tot aan de kerststal. Vorig jaar liepen ruim honderd kinderen met hun lampionnen mee, een sfeervolle gebeurtenis.

[image=265236]

De levende kerststal mogen hun eigen lampion meebrengen of kunnen er een kopen op de kinderboerderij (2 euro inclusief lampje en batterij). De Kinderboerderij is open vanaf 17.30 uur en om 18.00 uur start de lampionnenoptocht rond en over de kinderboerderij. Aan het einde van de tocht worden de lichtjes van de kerststal ontstoken.
Voor en na de lampionnenoptocht is de gitaarclub Gitarando van Maaike Dortmans aanwezig voor de muziek en zorgen kerstengelen voor een versnapering. Daarna is de kerststal dagelijks te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Kinderboerderij (maandag t/m vrijdag: 11.00 – 16.30uur, zaterdag en zondag 13.30 – 16.30 uur).
Op tweede kerstdag komt de kerststal tot leven met ieder uur een echte Jozef en Maria en een echt kindje Jezus. Hiervoor zijn is de organisatie op zoek naar enthousiaste figuranten die een uurtje in de stal willen plaatsnemen ( aanmelden kan telefonisch 0413-250047 of via de mail: )
De Kerstman vertelt ieder uur een mooi kerstverhaal. Verspreidt over de kinderboerderij zijn op verschillende plaatsen kerstgroepen, in alle soorten en maten, te bewonderen. De herder waakt over zijn schaapjes en zorgt voor warmte met een houtvuur. Een wonderschone engel zweeft rond en deelt iets lekkers uit. Op de kinderboerderij staat een wensboom waar de ballen in opgehangen kunnen worden met persoonlijke kerstwensen. Er wordt erwtensoep, glühwein en warme chocomel verkocht om lekker warm te blijven.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant