Afbeelding

'Uden on ice gaat flitsend van start'

Centrum 28 keer gelezen
UDEN - Uden on ice barst komende vrijdag los. De opbouw van het grootste winterevent van Uden en omgeving is sinds maandag in volle gang. De Udense Markt raakt meer en meer in winterse sferen en de ijsmeesters zorgen voor een perfecte ijsbaan. Alle ingrediënten zijn aanwezig om de dertiende editie van Uden on ice tot een succes te maken.

[image=295347]

Als een geoliede machine werkt een grote groep vrijwilligers de hele week aan de opbouw van Uden on ice. Van het plaatsen van de reclameborden rond de ijsbaan, het inrichten van het horecapaviljoen en de Schrobbelèr Sfeerproeverijtent, tot het aanbrengen van de sfeerverlichting en de aankleding eromheen. “Een hele klus, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het prepareren van de ijsbaan”, vertellen Jean-Louis van der Veen en Frans Verwijst. Voor de vijfde keer hebben zij de organisatie van het winterevent in handen. “Gelukkig mogen we ook dit jaar weer rekenen op veel trouwe en nieuwe sponsors en enthousiaste vrijwilligers. Zo weten we zeker dat Uden on ice vrijdag flitsend van start gaat.”

Wintervertier
De opening wordt vrijdag 12 december verricht door wethouder Thijs Vonk en Erik Hulzebosch, direct gevolgd door een optreden van Fully Loaded. De eerste schaatsers kunnen die dag al vanaf 18.00 uur terecht op de overdekte ijsbaan. Hiermee is het startsein gegeven voor drie weken wintervertier op de Udense Markt. In de eerste week is er overdag volop ruimte voor de jeugd tijdens het Rabobank Schoolschaatsen, het curlingtoernooi op de maandagavonden is al volgeboekt en in het horeacapaviljoen staat het podium klaar voor de vele liveoptredens. Zoals zaterdag 13 december vanaf 20.00 uur tijdens ‘Fabulous 90’s on ice’ met het Fabulous 90's DJ Team en de Party Animals. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar via de website.

Openingstijden
Een dagkaart voor de overdekte ijsbaan kost 4 euro, goed voor een hele dag schaatsplezier. Inclusief een ritje op de Icetubebaan. Daarnaast zijn schaatsen te huur voor 3 euro per paar, glij-ijzers voor de kleinsten zijn gratis. De ijsbaan is bijna elke dag geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Op sommige dagen gelden andere openingstijden. Dit is te zien op de website van Uden on ice: www.udenonice.nl, net als het actuele programma. Of volg Uden on ice op de voet via Facebook, Twitter en de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

[image=295348]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant