Afbeelding

Fietsenwerend hekje makkelijk omzeild

Algemeen 49 keer gelezen
UDEN – Je ziet ze wel vaker, hekjes om fietsers te weren van een voetpad, maar wat is het nut als je er zo langs kan rijden zoals in het Bevrijdingspark? De gemeente weet het antwoord.

[image=295339]

“Bij het opstellen van het ontwerp voor het nieuwe busstation heeft de vervoerder, Arriva, aandacht gevraagd voor de gevaarlijke situatie van de overstekende fietsers vanuit het park en vice versa. Deze klacht hebben we ook al vanuit de gebruikers van het busstation gekregen. In het ontwerp van het busstation is er voor gekozen om vanuit het Bevrijdingspark een nieuwe fietsaansluiting naar de Violierstraat te maken. Hierdoor komen de fietsers op de fietsstrook van de rotonde terecht en zijn ze voor alle bestuurders zichtbaar.”

Hekjes
“Het plaatsen van de hekjes heeft tot doel om het doorgaande fietsverkeer tegen te houden. In de huidige situatie moeten de hekjes nog voorzien worden van extra maatregelen in het gazon aan beide zijden. Hiermee wordt voorkomen dat fietsers er aan alle kanten langs rijden wat nu gebeurt. De bedoeling is dat de extra maatregelen uit groenvoorziening gaan bestaan. Ten tijde van het plaatsen van de hekjes was het geen plantseizoen waardoor dit niet gecombineerd kon worden. Op korte termijn worden de aanvullende maatregelen voorbereid en uitgevoerd.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant