Afbeelding

SP richt zorgcomité op in Uden

Algemeen 10 keer gelezen
UDEN – De SP wil een zorgcomité oprichten in Uden. “Met zo’n comité kan doorlopend de vinger aan de pols worden gehouden en bij verslechteringen en misstanden kan er direct in actie worden gekomen.” Op maandagavond 15 december houd de SP een informatieavond over alle veranderingen in de zorg, worden resultaten van een zorgenquête gepresenteerd en wordt het comité opgericht.

De SP al een tijd bezig met de zorgenquête. "We willen graag een goed beeld hebben over de problemen in de zorg, zodat we daar in en buiten de gemeenteraad mee aan de slag kunnen.
Goede zorg is voor veel mensen van levensbelang. Er gaat vanaf 1 januari veel veranderen in de zorg. Zo gaat bijvoorbeeld veel zorg over naar de gemeente. Naast verandering in organisatie krijgt de zorg vanaf 1 januari ook te maken met grote bezuinigingen. Door deze bezuinigingen dreigt de zorg van veel mensen te verminderen of zelfs helemaal weg te vallen. Mantelzorgers en vrijwilligers krijgen steeds meer taken en beroepskrachten hebben te maken met steeds minder tijd voor steeds meer werk; ook vallen er ontslagen of moeten de zorgmedewerkers gaan werken voor flink minder loon.”
FNV Abvakabo is ook vertegenwoordigd op 15 december. Abvakabo zet zich in voor goede zorg en heeft – vooral bij de thuiszorg – opmerkelijke resultaten geboekt. Abvakabo wil ook meewerken aan de oprichting van een zorgcomité in Uden. De informatieavond is op maandag 15 december om 20:00 uur in de fractieruimte van de SP in het gemeentehuis. Belangstellenden kunnen via de zij-ingang van het gemeentehuis naar binnen.

[image=295181]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant