Afbeelding

Nominatie Uden voor landelijke vrijwilligerprijs

Algemeen 18 keer gelezen
UDEN – De gemeente Uden is samen met drie andere gemeenten in Nederland voorgedragen voor de vrijwilligersprijs ‘Meer dan handen’. Uden heeft het ‘inspiratieplatform Udenaar de Toekomst’ ingestuurd. Minister Plasterk en staatssecretaris Van Rijn reiken vanavond in totaal acht prijzen uit aan vrijwilligersorganisaties, –projecten en burgerinitiatieven, maar ook aan bedrijven en gemeenten.

[image=282423]

Aan twee vrijwilligers van onschatbare waarde wordt dit jaar voor het eerst de VriendenLoterij Passieprijs uitgereikt. Dit jaar hebben ruim 477 lokale en landelijke initiatieven, gemeenten en bedrijven zich ingeschreven. Voor de Passieprijs zijn 214 mensen voorgedragen.
Met Udenaar de Toekomst biedt de gemeente Uden inwoners, lokale ondernemers en organisaties een kans om van hun gemeente een nog gezondere, groenere, gastvrijere en gezelligere gemeenschap te maken. De coördinatie is in handen van een speciaal opgerichte groep, de gemeente verbindt, faciliteert en ondersteunt. Verder kijken bewoners van de zeven Udense gebiedsplatforms mee als ‘gemeentelijk adviseurs’.
"Het initiatief slaat aan. Spontane burgerparticipatie leidde al tot de realisatie van burenhulpcentrale SamSam, de oprichting van een Udens energiecollectief, de aanleg van een buurttuin en de komst van andere initiatieven, zoals een Repair Café. Honderden mensen zetten zich in, voor korte of juist langere tijd. Een veelvoud ervan geniet van wat bewoners samen voor elkaar krijgen. En het einde is nog niet in zicht. Met dank aan de hands on mentaliteit van een gemeente die lef toont door het initiatief te laten aan de Udenaren zelf Zoals ook de G1000 bijvoorbeeld", aldus de voordracht aan de jury. http://www.uden.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant