Volkel in polonaise met winterreces

Voetbal 31 keer gelezen
VOLKEL – Voetbalclub Volkel liet er geen twijfel over bestaan wie de beste was. Zaterdagavond werd concurrent Boekel Sport met 4-0 verslagen. De Boekelaren konden zich alleen de eerste twintig minuten meten met de koploper in 3D. Na de twee treffers van Luuk van den Elzen was het over en uit met de bezoekers uit Boekel. Na rust zorgden Ruud Verstegen (vrije trap) en de ingevallen Gijs Verkuijlen voor de 4-0 eindstand.

[image=295189]

Ruim 300 toeschouwers, waarvan de meeste in de beschutte galerij van de kantine, zagen het eerste kwartier een sterker Boekel Sport. De elf van trainer Ruud Vermeer verschenen een paar maal dicht voor de neus van Volkel-doelman Tomek Kuijpers. Echt grote kansen waren het niet, maar toch een reden voor trainer William van der Steen om uit zijn stoel te komen. Vermeer bracht Joris Polman op de rechterflank met aan de andere kant Rens van der Wijst. Tim Schuiers speelde op tien daarachter. Volkel deed het aanvallend met Luuk van den Elzen en Stijn van Cuijk strak voorin. De eerste grote kans was voor Volkel nadat Lars van de Elzen de bal in de voeten van naamgenoot Luuk van den Elzen schoof. De Volkel Spits schoot de bal hoog over.

[image=295188]

Hoofdrol
Volkel meldde zich nadrukkelijker in het domein van Boekel Sport-keeper Bart Verhagen die de situatie vooralsnog meester bleef. In de dertigste minuut moest de bijkans betrouwbare sluitpost echter capituleren. Van den Elzen draaide handig weg schoof de bal onder de graaiende handen van Verhagen in het Boekelse doel: 1-0. Amper twee minuten later was het weer raak. Opnieuw een hoofdrol voor de Volkelse spits Van den Elzen. De maker van de 1-0 dook vanaf rechts de zestien in en schoot snoeihard boven in het Boekelse dak: 2-0. De Volkelnaren zagen kort na de 2-0 nog een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Vijf minuten voor rust kreeg Nick Schuijers een geweldige kans op de aansluitende treffer, maar de omhaal van de Boekelnaar vloog rakelings over.

[image=295190]

Rebound binnenlopen
De stemming op het terras werd na rust met de minuut vrolijker. Wellicht door de glühwein, maar zeker door het getoonde voetbal en dan vooral dat van Volkel. Noud van Stiphout was met de rust in het veld gekomen voor Teun Wiendels. Van der Steen liet zijn team ongewijzigd. Juul Hurkmans van Boekel Sport kreeg geel voor een charge op Volkel-spits Van den Elzen. Jeroen van de Laar van Volkel had geluk dat scheidsrechter Van der Ven niet zag dat hij uithaalde naar Lars van de Elzen van Boekel Sport. Daar bleef het bij en de wedstrijd liep Van de Ven geen moment uit zijn vingers. Mocht er nog hoop zijn in de Boekelse harten verdween die een kwartier in de tweede helft. Ruud Verstegen gaf zijn reputatie met vrije trappen gestalte door ver buiten bereik van Verhagen de 3-0 voor zijn rekening te nemen. Bij Boekel Sport werd het een half uur voortijd al klokkijken en verlangde de ploeg naar het einde. De ruimtes werden groter en op de 4-0 was het wachten. Die eer was weggelegd voor invaller Gijs Verkuijlen. Ook al een invaller, maar wel een met een reputatie, Theo Peerenboom geselde de lat, Verkuijlen mocht de rebound binnenlopen.

[image=295191]

Stuk optimistischer

Boekel Sport ervoer dat er tegen de koploper uit Volkel geen kruid gewassen was zaterdagavond. Vermeer: “We hebben vanavond verdiend verloren van een beter Volkel. Wat moet ik er anders van zeggen. Volgende week zondag hoop ik dat we het beter doen als we deze ploeg treffen in Gemert voor de beslissing van periode-1. Na een half uur in de eerste helft werd de wedstrijd binnen het kwartier beslist.` Collega Van der Steen was een stuk optimistischer: “We treffen Boekel Sport twee maal binnen acht dagen. Deze moesten we winnen en vonden we het belangrijkste. Volgende week zien we wel weer en bovendien mogen wij vier dagen voor Kerst nogmaals aan de bak als we het restant van 80 minuten uit mogen spelen bij Margriet. Dus voor ons nog niet echt winterstop.”

Beide trainers zijn maandag te horen in het programma van SkyLine ontwaakt tussen 08.00 en 09.00 uur.

Volkel : Tomek Kuijpers,Rob van der Zanden, Ruud Verstegen, Peter van der Zanden, Joep Verstegen, Bart Hoefnagel, Rik Verwijst, Jeroen van de Laar, Luuk van den Elzen (81.Theo Peerenboom), Stijn van Cuijk (81. Gijs Verkuijlen), Roy van Hintum (72. Sander van den Elzen).
Boekel Sport: Bart Verhagen, Tijn van Lankveld, Juul Hurkmans, Robin Gruijters, Lars van de Elzen, Nick Schuijers (62. Youri van der Steen), Jelle Bouwmans, Rens van der Wijst, Tim Schuijers, Joris Polman, Teun Wiendels (46. Noud van Stiphout) .