Afbeelding

‘Bereikbaarheid kerkdorpen gewaarborgd’

Algemeen 11 keer gelezen
UDEN - Het College van Burgemeester en Wethouders streeft naar maximaal mogelijke beschikbaarheid van openbaar vervoer voor iedereen. Dus ook voor de kerkdorpen Odiliapeel en Volkel. Eind oktober zijn de wijzigingen in de dienstregeling van busvervoer door de provincie voorgelegd. Volgens het college zijn alle buslijnen van en naar de gemeente Uden gelijk gebleven of zelfs versterkt.

[image=287934]

Het CDA had vragen gesteld over de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer en zorgen uitgesproken over de bereikbaarheid van de kerkdorpen.
Buslijn 91 die via Volkel en Odiliapeel naar Mill en Cuijk rijdt, blijft door de weeks van maandag tot en met vrijdag, op de laatste bus na, beschikbaar. Op zaterdag en zondag is de dienstregeling geschrapt. Reden hiervoor, aldus Arriva, is dat er niet of nauwelijks gebruik wordt gemaakt van de bus op zaterdag en zondag. De bereikbaarheid van Volkel en Odiliapeel is door de weeks gewaarborgd met de huidige dienstregeling. In de avonduren en de weekends kan gebruik worden gemaakt van de regiotaxi. Ook wordt in Brabant Noord Oost gezocht naar alternatieve vormen van collectief vervoer. Burgemeester en wethouders zeggen dit in ieder geval ook te betrekken bij het opstellen van het gemeentelijk verkeer- en vervoersplan 2015.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant