Afbeelding

Cruciale weken voor UDI'19 breken aan

Voetbal 18 keer gelezen
UDEN - Na een zwakke serie heeft UDI'19 het voor elkaar gekregen om zich de laatste weken wat te herstellen. Tegen twee laaggeklasseerde ploegen werd in ieder geval het volle pond binnengehaald. De Valk ging met 1-3 onderuit terwijl AWC zelfs acht goals om de oren kreeg van een eindelijk eens lekker vrijuit spelend UDI'19: 8-1.

Nu volgen er echter nog twee zware wedstrijden voor de winterstop. Twee duels die echter wel gaan bepalen of de Udenaren na het reces nog uitzicht hebben op een positie op de ranglijst die er gezien de status van de club enigszins toedoet. Als je praat met de leiding van de club dan wordt al snel duidelijk dat men een plek bij de eerste drie nog steeds voor ogen heeft. Ja, ook dit seizoen al.

O.S.S.'20
De eerste halte is meteen al een zware. Het O.S.S.'20 van trainer Maarten van Vugt is namelijk bezig aan een alleraardigst seizoen. De ervaren Van Vugt, immers al werkzaam geweest bij JVC Cuijk en Blauw Geel'38, is er toch in geslaagd om een team op de been te brengen dat gevaarlijk is voor iedereen. Onlangs bracht men in Oss zelfs Gemert bijna tot een collectieve wanhoop maar uiteindelijk gingen de gasten er alsnog met een late winst vandoor. Het team beschikt over een zeer gevaarlijke aanval met veel snelheid, dreiging en scorend vermogen. Ook zit er met ondermeer Martijn Kuijpers en Tony de Groot aardig wat routine in de ploeg. Een tegenstander waar UDI'19 het niet makkelijk tegen gaat krijgen. Toch zal er eigenlijk gewonnen moeten worden. Tenminste als men nog wat wil, en dat wil men in Uden, zo hebben we begrepen.

[image=286633]

Waarde
Het is de vraag wat de 8-1 winst op het zondag hopeloos acterende AWC waard is maar in ieder geval toonde UDI'19 wel aan makkelijk te kunnen scoren. En het opvallende was dat topscorer Sam Wassenberg niet eens een goaltje meepikte. Desalniettemin speelde hij een prima wedstrijd, was bij veel goals betrokken. Abdes Assouiki en Lars van Geelkerken lieten zien ook over scorend vermogen te beschikken en daarnaast elkaar ook goed te kunnen vinden. We hebben het hier al vaker geschreven, maar dat is toch een additioneel pluspunt van de laatste weken. Het mes snijdt aan twee kanten wat dat betreft: Van Geelkerken is zelf nogal doeltreffend en ook Assouiki lijkt nu ineens gevaarlijker te worden omdat hij een 'combineerstationnetje' erbij heeft. Maar, we moeten realistisch zijn, zo goed voetbalt UDI'19 op het moment nog steeds niet. Het zal echt nog veel beter moeten om echt mee te gaan doen.

Gemert
Zoals gezegd komen er nu twee zeer belangrijke wedstrijden aan. Als men erin slaagt om zowel bij O.S.S.'20, als volgende week thuis tegen Gemert, een goed resultaat te halen dan gaat het pas echt ergens op lijken. De Parkzichters slagen er al heel lang niet in om topduels te winnen. Dat zal nu dus moeten gaan veranderen. Bij vlagen is te zien dat het erin zit, het team laat af en toe mooie staaltjes voetbal zien. Het zal echter de komende weken in belangrijke duels moeten 'gaan gebeuren'. (WR)

Programma Hoofdklasse B:
-De Valk - Dongen
-Blauw Geel'38 - TOP
-O.S.S.'20 - UDI'19
-Schijndel - Groene Ster
-DOSKO - TEC
-AWC - Gemert
-Baronie - Deurne

Stand Hoofdklasse B:
1. Gemert 10 23
2. Dongen 11 22
3. Blauw Geel'38 11 21
4. DOSKO 11 21
5. TOP 11 21
6. UDI'19 11 19
7. Groene Ster 11 19
8. TEC 10 18
9. O.S.S.'20 11 15
10. Baronie 11 12
11. De Valk 11 7
12. Deurne 11 6
13. Schijndel 11 5
14. AWC 11 5

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant