Afbeelding

Tomek Kuijpers betaalt zijn trainer terug

Voetbal 131 keer gelezen
VOLKEL – Een spierscheuring hield hem lang buiten het veld. De herstelde Volkel-doelman Tomek Kuijpers (23) moest plots concurreren. De keuze van zijn trainer William van der Steen viel aanvang competitie niet op de geblokte Kuijpers, maar op Willem van den Brandt. Een prikkel die goed uitviel of was het een foute keuze?

Door: Peter Kuijpers

[image=295034]

Kuijpers traint niet op dinsdagavond. Terwijl zijn teamgenoten vrolijk rondjes draven aan de Eeuwsels neemt hij plaats in de schoolbanken in Rosmalen. Kuijpers: “Ik ben van beroep schilder en wil het diploma niveau-3 halen. De training haal ik in op woensdag. Ik train dan met keeperstrainer Mart Bos. En dat gaat er best fanatiek aan toe. Donderdags sluit ik weer aan bij de groep. ”Twee wedstrijden duurde het bankzitten van Kuijpers slechts. De opening thuis tegen FC Uden eindigde in een 1-1 gelijkspel. Zes dagen later, op zaterdagavond, gingen de Volkelnaren volkomen onderuit bij Nulandia waar kansloos met 3-0 werd verloren. “William heeft mij toen gesproken en in de wedstrijd uit bij Boekel Sport weer in de basis gezet. Het werd 0-0, maar het voelde goed voor me, maar ook voor het team. Daarna volgde zeven winstpartijen achtereen. Het geluk lacht je dan ook wel eens toe. Festilent en Rhode zijn daar voorbeelden van. Maar als het kwartje eenmaal op zijn plek valt, gaat alles dan lopen en is de sfeer navenant. Een paar jaar geleden toen we ook in die derde klasse speelden gingen dingen steeds mis en bleef het geluk uit. Nu spelen we goed voetbal, staan we er als team en zit het bovendien wel eens mee.”

Het is mijn club
Volgens verwachtingen van de buitenwacht en doorgewinterde kenners behoort Volkel tot een van de kampioenskandidaten. Als je dan één punt uit de eerste twee wedstrijden peurt is dat even slikken. “Wij beschouwden ons vooraf niet als titelkandidaat. We werden kampioen en promoveerden naar de derde klasse. Nu het zo goed gaat is dat vanzelfsprekend anders.” Kuijpers speelde in zijn jeugd bij Volkel, maar vertrok later naar grote buurman UDI’19: “Ik ben als A-speler naar UDI’19 gegaan. Ik hheb één jaar in A1 gestaan en toen een seizoen naar het tweede team waar William destijds de trainer was. Het was Volkel dat me vroeg weer terug te komen en daar heb ik nooit een moment spijt van gehad, het is mijn club. De keuze was niet zo moeilijk.”

[image=295035]

Sprong- en duel kracht
Zaterdag als de Sint en zijn gevolg weer terugkeert naar Spanje, speelt Volkel thuis tegen Boekel Sport. Een prachtig affiche: de nummer één tegen de nummer twee met Kuijpers in het Volkelse doel. “Dat zijn de wedstrijden. Persoonlijk speel ik graag tegen Boekel Sport. Het is een ploeg net als wij waar het voetbal voorop staat.” Boekel Sport heeft veel lengte in de aanval en schuwt het duel niet. “Dat klopt wel en ik geloof dat we in het verleden ook vaak doelpunten tegen kregen uit dode momenten als corners en vrije trappen.” Kuijpers heeft zijn lengte wat tegen, maar compenseert dat met veel sprong- en duel kracht. Vooral in de een-op-een situaties komt hij vaak als winnaar uit de strijd. “Daar leer je mee omgaan. Ik compenseer het met wellicht mijn inzicht en timing. Ik weet wel wanneer ik wel moet komen en wanneer ik moet blijven. Die ervaring is behoorlijk gegroeid bij mij.”

[image=295036]

Het beste elftal
Zaterdag twee teams die aan elkaar zijn gewaagd vindt ook Volkel-trainer William van der Steen: “Er zal in het team niet veel veranderen. Als ik Volkel buiten beschouwing laat, heeft Boekel Sport het beste elftal in de derde klasse denk ik. Volkel en Boekel Sport ontlopen elkaar niet zoveel. We hebben in Volkel veel respect voor dit team. Ik denk dat Boekel Sport binnen een paar jaar een stabiele tweedeklasser wordt. Ik verwacht zaterdag veel publiek en een mooie pot voetbal van twee teams die beiden voor de winst zullen gaan.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant