Afbeelding

3D gaat tot februari met reces

Voetbal 5 keer gelezen
Nog slechts één wedstrijd te gaan voor de ploegen uit de derde klasse D. Een uitzondering voor Margriet en Volkel die het restant van 80 minuten af mogen werken op 21 december. Avanti’31 mag zondag naar Margriet na de niet ingecalculeerde nederlaag bij DAW. Volkel en Boekel Sport spelen komende zaterdag al om 19.00 uur tegen elkaar (zie artikel later met Tomek Kuijpers). Op 8 februari mogen de kicks weer uit de tas en volgt speelronde dertien. IJs en weder dienende, dat mag duidelijk zijn.

Door: Peter Kuijpers

[image=82252]

Nulandia verloor zondag met 1-2 van FC Uden, waar Patrick Witjes zijn marktwaarde opschroefde met twee treffers van zijn kant. “We waren niet bij de les en zaten geen moment in de wedstrijd”, wist trainer Ton Berens van Nulandia ons te melden. Zaterdag maakte hij ook duidelijk dat zijn verblijf in Nuland nog niet vast staat zoals sommige bronnen al wisten te melden. Berens: “We zijn nog in gesprek, maar de beslissing is nog niet gevallen.” Venhorst liep op De Neul in Sint-Oederode tegen een 3-2 nederlaag op. Bij winst kan het de winterstop met een brede glimlach aanvaarden. Bij verlies komt overwinteren in het linkerrijtje in gevaar.

[image=278966]

Goed uit de voeten
Trainer Willem van der Burgt van Venhorst: “Zondag speelden we een goede eerste helft tegen een erg fel en agressief spelend Rhode en konden we goed onder de druk uit voetballen. De tweede helft hadden we daar meer moeite mee en konden we niet meer gevaarlijk worden. Kunstgras is steeds weer even wennen en vergt voor ons meer aanpassing in vergelijking tot andere teams die zelf over kunstgras beschikken. Maar het is nou eenmaal een gegeven en ik denk dat naarmate we er vaker op spelen we best goed uit de voeten kunnen op deze ondergrond. Het zal een zware wedstrijd worden tegen Nulandia, een heel solide ploeg die pas twee maal heeft verloren deze competitie. We willen met een goed gevoel de winterstop in, dus dan moeten er punten gehaald worden.”

Zuur gezicht
Margriet mag opnieuw thuisblijven. Op de Amstelhoef ontvangen de Ossenaren Avanti’31 uit Schijndel. De scheidsrechter was bij alle clubs in 3D ingevuld op het moment van schrijven, behalve die van het duel tussen Margriet en Avanti’31. De KNVB zal op zoek zijn naar een kordate gezonde arbiter luidt dan de grap. Afgelopen zondag ging op de Amstelhoef voor de derde keer een arbiter door zijn hoeven. Scheidsrechter Lammers uit Asten-Heusden zal met een zuur gezicht dit verhaal lezen, want hem treft part nog deel. Het gevolg van een ongelukkig botsing in de tiende minuut betekende zijn strompelende gang naar de kleedkamer. De wedstrijd wordt zoals bekend op 21 december uitgespeeld. Zondag Avanti’31, daar mag de club zich op concentreren waar Margriet-aanvoerder Lars Visser zich het beste bij voelt. Hij is herstellende en zal er waarschijnlijk zondag, in ieder geval op de 21e tegen Volkel nu wel bij zijn.

[image=197946]

Theo van Lieshout
Rhode speelt zondag zijn tweede thuiswedstrijd achterelkaar. Naar De Neul komt Festilent dat vorig seizoen op de laatste competitiedag met een 1-2 zege zich behoedde voor degradatie. De club uit Zeeland staat er opnieuw niet goed voor. De zege afgelopen zondag op Avesteyn geeft echter weer wat lucht. Rhode verschafte zich eveneens drie punten door een zege op Venhorst. Rhode-trainer Theo van Lieshout: “Het was op basis van de tweede helft zondag een terechte overwinning. Nu gaan we ons nog een keer opladen om tegen Festilent ook tot een goed resultaat te komen. Als dit ons lukt sluiten we weer aan bij de brede middenmoot en kunnen we misschien een gat slaan met de onderste plaatsen. We willen met een goed gevoel de winterstop in. Hopelijk genezen dan de vele blessures, zodat we na de winterstop wat breder in de spelers zitten.”

Winterstop
FC Uden kwam zondag met drie punten terug uit Nuland dat kon tot voor kort alleen DAW zeggen. Trainer Johan van Osch van FC Uden: “Na de winst op Avanti'31 een kleine maand geleden hadden we het gevoel dat de puzzelstukjes in elkaar vielen. Vervolgens halen we één puntje in twee wedstrijden. Tegen Nulandia stond de spelersgroep als een blok achter elkaar en dat was mooi om te zien. Avesteyn is de laatste voor de winterstop en die bezitten weer andere kwaliteiten dan de meeste teams in onze competitie. Het zal daarom ook weer een lastige wedstrijd kunnen worden. In Dinther zijn we als een klein kind met een 1-0 nederlaag naar huis gestuurd. Uiteraard mede door ons eigen onvermogen die dag, maar zeker ook door een externe factor waar we helaas niet op kunnen trainen. Wij willen de bittere nasmaak van die wedstrijd graag wegpoetsen zodat we in 2015 enigszins naar boven kunnen kijken.”

[image=244580]

Werk aan de winkel
Trainer Antwan van Rijn van Avesteyn heeft nog geen nieuwe club laat hij Kliksport weten. De Avesteyn-trainer heeft andere zorgen: “We zitten inderdaad in een moeilijke periode waarin we wel kansen creëren maar niet scoren. Wekelijks een aantal spelers die onvoldoende zijn(niet constant). Deze jongens moeten vlieguren maken en de mentale weerbaarheid moet omhoog. Kortom dat wordt geen uit hobbelen voor mij. Er is nog veel werk aan de winkel.”

Beschamende nederlaag
DAW haalde binnen acht dagen zes punten op. Winst bij Avesteyn en afgelopen zondag ging topploeg Avanti’31 over de Schaijkse hekel. Berghem Sport is een apart verhaal. De club bengelt onder aan de ranglijst en lijkt het voor Gaby Kuijpers een bijna onmogelijke opgave de ploeg uit Berghem voor degradatie te behoeden. Toch won Berghem Sport één duel nota bene in Schaijk van DAW. Dus alle reden om deze toch beschamende nederlaag te revancheren. Trainer Rob van Griensven van DAW: “We speelden zondag een degelijke pot tegen een goede tegenstander die er ook vol voor ging. Deze keer scoorden we twee maal net voor rust waardoor Avanti'31 even van slag was. De rode kaart van hun brak ze op in de tweede helft waar we de score verder op hadden moeten voeren. Met Berghem Sport hebben we zeker iets goed te maken. Het was veruit onze slechtste wedstrijd waar we ons lieten afbluffen in de duels. We willen deze lijn graag doorzetten, de spelers denk ik ook want het wordt zo na de wedstrijd steeds gezelliger in de kantine.”

Programma derde klasse D:
-Margriet - Avanti'31
-Volkel - Boekel Sport za
-FC Uden - Avesteyn
-Berghem Sport - DAW
-Nulandia - Venhorst
-Rhode - Festilent

Stand derde klasse D:
1. Volkel 10 - 23
2. Boekel Sport 11 - 21
3. Avanti'31 11 - 19
4. Nulandia 11 - 19
5. Venhorst 11 - 16
6. Margriet 10 - 14
7. FC Uden 11 - 14
8. Rhode 11 - 13
9. DAW 11 - 12
10. Avesteyn 11 - 11
11. Festilent 11 - 9
12. Berghem Sport 11 - 6
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant