Udenaar wint NK Boksen

Sport 82 keer gelezen
UDEN - Kilat Bilal Hallie uit Uden is zondag in de categorie ‘Elite klasse B tot 91kg’ Nederlands kampioen boksen geworden in het topsportcentrum in Rotterdam.

[image=294964]

Het toernooi begon op vrijdag. Door goed te boksen en zijn kans te benutten sloeg Kilat zijn tegenstander na 57 seconden in de eerste ronde dusdanig met een linkerhoek op zijn kin dat hij de wedstrijd met een Technisch Knock Out (TKO) won. De kwartfinale was binnen. Op zaterdag (de halve finale) nam Kilat het op tegen een tegenstander die groter was. Dit was een mooi gevecht dat Kilat met een overtuigende 3-0 op zijn naam wist te schrijven. Zondag was de grote dag: de finale NK boksen 2014. Onder het toezicht van zijn naaste familie en vaste supporters ging Kilat de ring in. De spanning was te voelen. Na een periode van hard trainen was de Udenaar er klaar voor. In de eerste ronde had Kilat alles onder controle. Ook de tweede ronde was spannend. De vermoeidheid was zichtbaar. De derde ronde deden beide boksers hun best. Twintig seconde voor het einde gaf Kilat alles en beukte in op zijn tegenstander. De bel volgde. Kilat won met 3-0. Hij werd gehuldigd in de sportschool aan de Albert Cuyp-markt in Amsterdam, waar hij wordt getraind door zijn vader Gilbert Hallie en opa Kees Hallie