5H: WEC te sterk voor WHV, Ulysses haalt uit

Voetbal 52 keer gelezen
RKVV Keldonk is op titelkoers en maakte geen fout tegen Odiliapeel: 4-1. Nummer twee in de vijfde klasse H is WEC. De formatie van trainer Edwin Peters was met 3-4 te sterk voor WHV. Onderin wacht Ravenstein nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen. Vandaag bleek Maaskantse Boys met 3-4 te sterk.

WHV had tegen WEC in de eerste tien minuten het betere van het spel. Het kreeg via Marco Lunenburg een goede kans, maar de doelman keerde de inzet. Hierna was het WEC wat het heft in handen nam en in de veertiende minuut was het Rob van de Ven met de 0-1. WHV was hierna het overzicht kwijt en WEC profiteerde daar van. In de 38e minuut leek de wedstrijd al te zijn beslist, want WEC kwam op 0-3 via een strafschop van aanvoerder Gijs van de Boogaard. Net voor rust zette Martijn Driessen de ruststand op 1-3. In de vijftigste minuut was de marge weer drie. Het schot van Van de Ven was onhoudbaar voor de Loosbroekse goalie. WHV gooide alle remmen los en keerde terug in de wedstrijd. Eerst werd het in de 67e minuut 2-4 door Thijs Lunenburg en vlak voor tijd 3-4 door een benutte penalty van Thijs Lunenburg. Het werd in de laatste minuut nog erg spannend, maar WHV wist de gelijkmaker niet meer af te dwingen.

Koploper maakt geen fout
RKVV Keldonk maakte geen fout tegen Odiliapeel. Na 90 minuten stond er 4-1 op het bord, maar die stand was geflatteerd gezien de wedstrijd. De gasten begonnen goed aan het duel en kregen de eerste kans van het duel. De vrije trap van Nick Waals ging net langs het doel van de keeper van Keldonk. Even later moest keeper Luuk Claassen handelend optreden. In de twintigste minuut kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Aanvoerder Jeffrey de Vocht zag tot zijn eigen schrik de bal achter doelman Luuk Claassen verdwijnen: 1-0. Even leken de groen-witten aangeslagen maar de ploeg hervond zich en zeven minuten later was de stand alweer gelijk. Dave de Vocht rukte op vanaf links en bediende Hans Adam op maat. De goaltjesdief kopte de bal snoeihard achter keeper Van den Acker. Hierna waren de beter kansen voor Odiliapeel. Na de rust kwam de thuisploeg beter uit de startblokken en zette de gasten meer onder druk. Dit zonder echte kansen te creëren. In de 75e minuut scoorde Robin Knapp de 2-1 en moest de ploeg van trainer Peter van Orsouw opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Adam kreeg de kans maar zag zijn inzet niet in het doel verdwijnen. Keeper Luuk Claassen redde zo’n kleine tien minuten voor tijd nog knap na een hard schot van verdediger Joost Antonides. Toch capituleerde de goalie nog twee maal. Eerst was het Jan van den Acker en daarna Van der Linden die voor de 4-1 eindstand zorgden.

FC De Rakt klimt een plekje
FC De Rakt won zondag met 2-3 bij Vorstenbossche Boys en is daardoor geklommen naar de vierde plek in de vijfde klasse H. De Udenenaren boekten volgens trainer Raymond Danse een verdiende overwinning. "De jongens lieten enthousiasme, werklust en de wil om te winnen zien op het veld. We waren de betere ploeg op het veld en lieten alleen na de score uit te bouwen. Mooi om te zien was dat het leek alsof we thuis speelden. Er waren flink wat supporters van FC De Rakt, leuk dat het leeft." Vorstenbossche Boys kwam twee keer op voorsprong, maar zowel voor rust (Rens van de Rakt) als na rust (Guus van Kessel) toonde FC De Rakt veerkracht. De winnende treffer werd gemaakt door Jur van den Broek, een zeventienjarig talent uit de eigen jeugd. Danse: "Hij heeft het uitstekend gedaan. Jur was een meerwaarde voor onze ploeg."

[image=230074]

Overwinning Maaskantse Boys
Maaskantse Boys nam op bezoek bij Ravenstein de drie punten mee. Het was Bart van Schijndel met de 0-1, maar binnen twintig minuten scoorde de thuisploeg tegen. Via een vrije trap van Jochem Donkers en later in de wedstrijd opnieuw via Donkers kwamen de gasten op 1-3. Ravenstein toonde veerkracht, kwam terug tot 3-3, maar Marcel van Gaal bezorgde zijn ploeg drie punten: 3-4. Voor Van Gaal helemaal een bijzonder doelpunt, omdat het zijn eerste treffer van het seizoen was.

Ulysses maakt er vijf
Aaron van Bakel kende een productieve middag in Grave. Namens Ulysses scoorde hij drie keer tegen GVV'57. Spits Willem Brouwer was verantwoordelijk voor de 1-3, net nadat een verdediger van GVV'57 met een directe rode kaart het veld moest verlaten. De topschutter miste in de slotfase ook nog een penalty. De 1-5 kwam van Paul van Lith. De aanvaller stond geruime tijd langs de kant met een blessure, maar maakte in Grave zijn rentree als invaller. Ulysses-trainer André Verhoeven. "Een lekkere overwinning vandaag. Een verdiende driepunter ook, al voetbalden we niet heel goed. De rode kaart bleek het kantelpunt deze wedstrijd."

Drie punten voor SCMH
SCMH bezet na een overwinning op Ruwaard samen met WEC de tweede plaats in 5H. Tegen Ruwaard werd er met 3-2 gewonnen, ondanks dat het tot twee keer toe op achterstand kwam. Joey van Schijndel en Jordy van der Linden zetten de Ossenaren op voorsprong, SCMH reageerde via Bob van de Berg en Carli van Asseldonk. Pim van de Berg was verantwoordelijk voor de winnende goal.