3D: Volkel spint garen bij staking

Voetbal 8 keer gelezen
Voetbalclub Volkel kon op de Amstelhoef al na tien minuten onder de warme douche. Scheidsrechter Lammers knakte door zijn enkel na een botsing met een speler. De Volkelnaren zagen de concurrentie punten inleveren. Festilent en Rhode weten na zondag weer hoe winnen smaakt.

[image=294884]

DAW won verrassend van een vooral voor rust heersend Avanti’31. Trainer Ronny Everaerts van Avanti’31 zag in de warming-up al Werner van Weert afhaken waar Renzo Brus het maar tot de rust volhield. Bas van Gaal was het die met een kopbal uit een hoekschop de gasten op voorsprong bracht. DAW kwam vijf minuten later langszij uit een hoekschop van Bas van der Ven die door Rik Willems werd binnengekopt. Weer twee minuten later kwam de thuisclub op voorsprong op de rand van buitenspel. Marc Raaymakers mocht door op aangeven van Noud de Looijer en hij zorgde voor de Schaijkse voorsprong. Na rust kreeg Tommie van Schijndel van de bezoekers uit Schijndel rood. Hij was in de 59e minuut te laat bij een sliding. De arbiter van dienst twijfelde geen moment en trok rood. In ondertal kwam Avanti’31 toch langszij. Silvester Rodriguez vergiste zich in een voorzet die door Van Gaal langs de Rodriguez werd gekopt. Tien minuten voor tijd viel toch het doek voor Avanti’31 met het doelpunt van De Looijer: 3-2. Avanti’31 perste er nog een slotoffensief uit, maar de winst bleef in Schaijk.

Andere koek
Boekel Sport won vrij gemakkelijk van een matig Berghem Sport. Trainer Gaby Kuijpers doet wat hij kan, maar kwaliteit is niet per ons te koop en zit ook niet in een blik. Een half uur lang hielden de Berghemnaren de stand nog dubbelblank, met zelfs een kans op 1-0, maar toen was het over. Joris Polman scoorde de 0-1 en nog voor rust was het Teun Wiendels die de ruststand op 0-2 bracht. Vermeer hield het na rust op consolideren en met nog een treffer van Tim Schuijers was de 0-3 eindstand een feit. Volgende week naar Volkel, dat is dan weer andere koek.

Bikkelhard nodig
Nulandia zat volgens trainer Ton Berens niet echt in de wedstrijd vanmiddag tegen FC Uden. Toch had de club al na een kwartier met 2-0 voor moeten staan. Berens: "Die moeten er echt in. Dat waren 100 procent kansen, die mag je niet missen. Dan begin je zo’n wedstrijd toch anders." Tom van de Ven kwam vrij voor FC Uden-keeper Dennis van Ballegooy, maar kwam niet tot daden. Ook Marco van Lokven kreeg een vette kans, maar ook hij kwam niet tot succes. FC Uden ging beter voetballen en onderstreepte dit met een treffer in de 43e minuut. Steve de Jong stuurde Patrick Witjes weg die voor een 0-1 ruststand zorgde. Tom van de Ven maakte zijn misser voor rust goed door na rust fraai te scoren uit een vrije trap in de 62e minuut. De winst die ging toch in de Udense tassen. Stadhouders lanceerde Witjes en op zijn bijsluiter staat: scoren, wat hij ook prompt deed: 1-2. Winst voor de geel-blauwen die dit bikkelhard nodig hadden.

Dominerend Rhode
Rhode won ook en dat ging ten koste van het bezoekende Venhorst. Rhode begon sterk waar Tim Steward zijn collega Rob Foolen tot twee maal in stelling bracht, maar doelpunten leverde het niet op. Bij Venhorst zijn ze daar vaak wat handiger in. In de 24e minuut kwamen de bezoekers op 0-1 door een doelpunt van Jaap Kanters. Bij Rhode voetbalt Daan van Dinthen en die pegelde in de 37e minuut de gelijkmaker binnen. Na rust een dominerend Rhode. Kyron Brus ging alleen goed door en rondde in de 68e minuut prima af naar 2-1. Rhode bleef sterker waar Venhorst bleef loeren op de omschakeling. In de 75e minuut was het Joost Timmers die voor de gelijkmaker zorg droeg. Waar Venhorst al rekende op een punt was het de thuisclub die in de slotminuten genadeloos toesloeg. Het was Joep van de Mortel die een corner van Paul Smeets achter de Venhorstse doelman Peters kopte en zijn team de luid bejubelde zege bezorgde.

[image=294879][image=294878][image=294877]

Rood
Festilent behaalde eindelijk weer eens een zege. Weliswaar met één doelpunt verschil, maar de vreugde en de punten op De Bundel waren er niet minder om. De ploegen hielden elkaar goed in evenwicht voor rust. In de tweede helft kreeg Festilent een fikse tegenslag te verwerken. Jochem Fleuren vergreep zich aan een doorgebroken speler en kon met rood vertrekken. Festilent slikte deze tegenvaller goed weg en zette Avesteyn onder druk. Michael Korbmacher kapte twee Dinternaren uit en kogelde raak: 0-1. Avesteyn kon daar weinig tegenover stellen en moest genoegen nemen met de tweede nederlaag achtereen.