Afbeelding

Kan UDI'19 een serie gaan neerzetten.....

Voetbal 60 keer gelezen
UDEN - He he, daar was in Valkenswaard dan eindelijk weer eens een winstpartij voor UDI'19. De Parkzichters toonden ook nog eens karakter want na de zeperds van de vier weken daarvoor kwam men bij De Valk ook nog eens met 1-0 achter. Uiteindelijk wisten de Udenaren alsnog met 1-3 te winnen.

Een minieme hulde daarvoor maar de zege is pas echt iets waard als er nu een succesvolle serie gaat volgen. Trainer Bas Gösgens verraste met Lars van Geelkerken als vleugelaanvaller terwijl Michiel van Zuidam en Bart van Schijndel op de bank zaten. Voor velen een verrassing, voor een enkel forumlid/watcher zelfs een vreemde beslissing. Maar is dat eigenlijk wel zo? Het ontbeert UDI'19 namelijk al langere tijd aan scorend vermogen in brede zin. Sam Wassenberg legt ze er meestal nogal makkelijk in maar daarnaast is er niemand die er meer dan vijf per jaar maakt.

[image=285810]

Middenveld
Tim Wolf is bijvoorbeeld een fantastische dribbelaar, een technicus pur-sang die de gemiddelde liefhebber vaak doet watertanden van genot. Michiel van Zuidam is een supersnelle buitenspeler die altijd voor dreiging zorgt, tegenstanders achteruit doet hollen. Op het middenveld kan Joep van Geelkerken heerlijk stuwen, druk zetten. Randy Hofmeijer is een fantastische all-round middenvelder, positioneel zowel aan als zonder de bal een topper op dit niveau. Bart van Schijndel kan heerlijk tussen de linies spelen en Abdes Assouiki is achter een aanspeelpunt een fantastische nummer tien. Maar al deze spelers hebben één ding gemeen: het zijn geen echte doelpuntenmakers. Daarbij heeft UDI'19 voorin geen echt aanspeelpunt, niet echt iemand die een bal vasthoudt. Nu is Van Geelkerken qua talent zeker niet één van de hoogvliegers in de Udense selectie maar hij heeft twee dingen dit seizoen al bewezen voor een beetje oplettende toeschouwer: hij kan een goal maken want blijft rustig wanneer er een keeper en een vijandelijk doel opdoemt. Daarnaast kan hij een half aanspeelpunt zijn (vanaf de zijkant naast Wassenberg) waardoor een combinerende Assouiki ook eens door kan stoten vanuit de middenlinie. Voor de critici onder onze lezers: kijk de laatste twintig minuten van het duel tegen DOSKO er maar eens op na.

Gaat niet om de naam
Het gaat overigens niet eens om Lars van Geelkerken. Het zou onterecht zijn om druk op de schouders van hem te leggen omdat bovenstaande toevallig op deze website staat. Het gaat erom dat het UDI'19 aan scorend vermogen ontbrak en ook aan iemand die aangespeeld kan worden 'in de bal'. Dus in dit geval is Kliksport, voor wat dat waard is, het met Gösgens eens. In ieder geval is het, met het aanwezige materiaal, het proberen waard. En de eerste beloning was er dus in Valkenswaard al, al zegt dat nog weinig. Eerst moet er zondag op eigen veld maar eens van hekkensluiter AWC worden gewonnen. Bij UDI'19 is vaak niets zeker dus we gaan het zien.

Programma Hoofdklasse B:
-Deurne - DOSKO
-Dongen - O.S.S.'20
-Gemert - De Valk
-Groene Ster - Baronie
-TEC - Blauw Geel '38
-TOP - Schijndel
-UDI '19 - AWC

Stand Hoofdklasse B:
1. Blauw Geel'38 10 - 21
2. Gemert 9 - 20
3. Dongen 10 - 19
4. Groene Ster 10 - 18
5. DOSKO 10 - 18
6. TOP 10 - 18
7. UDI'19 10 - 16
8. TEC 9 - 15
9. O.S.S.'20 10 - 15
10. Baronie 10 - 11
11. De Valk 10 - 7
12. Deurne 10 - 6
13. Schijndel 10 - 5
14. AWC 10 - 5
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant