Afbeelding

Burgemeesters mee met Volkelse luchtmachtballon

Column 28 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Als je op 5 december iemand mooi pakpapier cadeau wil geven, hoe verpak je dat dan? En wist je dat er op deze aarde ongeveer tien keer zoveel tenen zijn dan mensen? En is het geen toeval dat iedereen die vóór de pil is, zelf wel ooit geboren is?

Kortom, de dagen worden korter, en dan kun je er bij op wachten: (hellup), ik word weer grenzeloos filosofisch! Niks aan te doen. Ik zet overal een vraagteken achter. Toen ik gisteren in het Veghels-Chinese restaurant Mandarin dineerde, vroeg ik me af of de chinezen eigenlijk zelf wel weten dat ze een taal hebben ontworpen, die louter uit tatoeages bestaat. En bij mijn eerste biertje, besefte ik ineens dat ze de minimumleeftijd voor het nuttigen van alcohol veel beter op 70 jaar konden zetten, zodat je op latere leeftijd ook nog iets hebt om naar uit te kijken. Dat bedoel ik dus. Het wordt december dus ik ga nadenken. Sorry.

Op kliknieuws.nl las ik dat er behoorlijk wat burgemeesters op uitnodiging van de Volkelse commandant waren meegevaren met een luchtballon van de Koninklijke Luchtmacht. Mooi, dacht ik meteen, we hebben dus wat achter de hand voor de JSF. De burgemeesters van Uden, Veghel, Mill & St. Hubert en Boekel waren van de partij geweest maar Bakermans van Landerd was “helaas verhinderd”. Hoezo “helaas”? Nee, die slimmerik hoopte natuurlijk dat die ballon zou neerstorten, zodat hij linea recta de Koning van de Buurt zou worden! Op dat morbide idee, kreeg ik op kliknieuws.nl meteen een serieuze reactie: “Mooi toch, wie merkt het verschil?” Waarna een ander de kou uit de lucht probeerde te halen met “Welnee, een hete luchtballon is net zo veilig als een F16.” Eh … heeft deze mijnheer het aantal F16-crashes geturfd, de laatste 25 jaar?

Conclusie: Laat het gewone volk nooit mee filosoferen over een hypothetische kwestie. Dat wordt plat en weinig verheffend. Voor dit soort oeverloos gefilosofeer, ben ik als columnist speciaal aangesteld, dus laat mij nou maar … Hier komen nog wat diepzinnige filosofietjes (sterkte, beste lezer!): Is iedere machine geen rookmachine … als je hem fout gebruikt? Was Alice met Amber Alert wel ooit in Wonderland gekomen? En ben jij ook zo jaloers op Sinterklaas omdat hij maar eenmaal per jaar bij kennissen op bezoek hoeft, en dat terwijl ze boven op bed liggen?
Een filosofisch weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant